Férfi NBII Kosárlabda Rájátszás

Bronzérem a szezonvégi jutalom!

NB II-es férfi kosárlabdázóink számára is elérkezett a jól megérdemelt pihenés, miután végigküzdötték magukat a négyesdöntőig, ahol a dobogó 3. fokára állhattak fel!

Egy igencsak maratoni szezont tudhat maga mögött Boros Zoltán együttese. Az október 6-i Gödöllői SK elleni kezdés óta ez a hét lesz az első olyan, amit már pihenéssel lehet tölteni. De, hogy hogyan is jutottak idáig, az sem rövid történet:

Közép A csoport – alapszakasz

5 csoport, 43 csapat, ennyien indultak neki a 2023/24-es kiírásnak. A mieink a Közép A csoportban küzdöttek meg az ellennel és 18 meccsből 16-ot megnyerve végeztek az élen. A B csoportban egyedül a Honvéd Ludovika SE volt képes jobb statisztikát felmutatni e téren, ugyanis ők veretlenül zártak. Nyugaton a pécsiek 15 alkalommal arattak diadalt és mindössze egyszer kaptak ki.

A fenti eredmények tükrében várható volt, hogy az említett csapatok elverekszik magukat a legjobb 4 közé. Kérdésnek már csak annyi maradt, hogy fény derüljön az utolsó gárda kilétére.

NB II. Rájátszás és Keresztjáték

Mielőtt azonban fejest ugorhattunk volna a tutiba, még következett a rájátszás első felvonása, ahol szintén a legjobb 4 között kellett végezni ahhoz, ahhoz, hogy szerepelhessünk a keresztjátékban, amibe már a Keleti és Nyugati csoport 1-2. helyezettjei is becsatlakoztak.

Mindenki magabiztos sikert aratott kihívójával szemben és ezzel ki is alakult a 3 napos tornán résztvevő csapatok névsora! Végül még egy budapesti gárda jelentkezett be a Final 4-ba a TF-BP U23 személyében, miután legyőzték a Tiszakécske VSE-t. Boros Zoltánéknak a BKG-PRIMA SE II-vel, a Honvédnak a Kozármislennyel, a Pécsnek pedig a mi csoportunkból érkező Közgáz SC és DSK B-vel kellett megmérkőznie.

Négyesdöntő

Nagyszerűen kezdtünk, az első mérkőzésen, rendkívül szoros és izgalmas csatában győztük le a PTE PEAC-ot! Az első negyed még a riválisnak kedvezett, ám még a félidő előtt sikerült fordítani és 5 egységgel átvenni a vezetést.

A játék képe nem sokat változott, nüansznyi különbségekkel értek véget a negyedek és legnagyobb örömünkre nem tudott a Pécs egalizálni, így a végeredmény 55-51 lett a javunkra. De amilyen jól indult, olyan rosszul folytatódott…

A Honvéddal már korábban is összeakasztottuk a bajszot a rájátszás során, első körben 12, majd 22 ponttal győztek le bennünket, aztán a négyesdöntőben 20-szal. Nagy bánatunkra az utolsó forduló sem alakult jól és a TF-BP U23 is fölülmúlt bennünket.

Ezek után még izgulhattunk, hogy ha a Pécsnek valamilyen csoda folytán sikerül legyőznie az egészen idáig, 34 meccs óta veretlen Honvédot, akkor visszacsúszunk a 4. helyre, de végül nem szakították meg ezt a hihetetlen sorozatot és a Honvéd Ludovika SE veretlenül hódította el a 2023/24-es NB II-es bajnoki címet! A PTE-PEAC állhatott a dobogó 2. fokára, a TFSE a 3. helyet érdemelte ki és a TF-BP U23 lett a 4.

Ugyan nem játszottunk jól, vagy akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy nem jókorra lett időzítve a csúcsforma, de akkor is megillet mindenkit a dicséret!

Mindenkinek gratulálunk az eredményekhez és az érmekhez, jó pihenést a nyárra!

Fotó: Mult Roland