Egyetemi sport MEFOB

Bronzérem a Rókaűzők MEFOB-on!

13 fős csapat indult a 28. Rókaűzők MEFOB Váltófutóversenyén és legnagyobb örömünkre éremmel a nyakban tértek haza! Az esemény október 22-én került megrendezésre és összesen 12 helyszínt kellett érinteni. A verseny Pécsről indult és Kaposváron ért véget, a teljes táv pedig 84,6 km volt ami a maratoni duplája.

Lányok, fiúk helyszínenként váltották egymást és a Magyar Testnevelési és Sp Eg. TErminator csapata végül a 3. helyen ért célba 6:33:18-as időeredménnyel! A srácoknál csak a Pécsi és Szegedi Tudományegyetem futói bizonyultak jobbnak. A különböző nehézségű és hosszúságú szakaszokon meg volt adva, hogy fiúnak vagy lánynak kell lefutni az adott távot. A lányok teljesíthettek olyan részt amin csak fiúk futhattak, de ugyanez fordítva nem volt lehetséges a szabályok értelmében.

Szakasz neve, a futó neme és távja:
1. Pécs, Lány 3,6 km
2. Mecsekerdő-Mecsek, Fiú 12,4 km
3. Orfű, Fiú 6,8 km
4. Abaliget, Fiú 8,0 km
5. Hetvehely, Lány 4,2
6. Mecsekerdő-Zselic, Fiú 13,0 km
7. Tormás, Fiú 6,7 km
8. Baranyaszentgyörgy, Fiú 6,1 km
9. Gödre, Lány 4,2 km
10. Szentbalázs, Fiú 9,3 km
11. Sántos, Fiú 7,7 km
12. Kaposvár, Lány 2,6 km

A teljes csapat

A csapat tagjai:
Alsó sor, balról jobbra: Marosi Virág (triatlon), Gulyás Dorka (futás), Csada Panka (úszás), Pál Lili Eszter (Csk., kajak), Fórizs Janka (lovastusa), Herman Nikolett (kidobós)
Felső sor, balról jobbra:
Varga András (tízpróba), Petz Dávid (400gát), Czuffer Attila (kajak), Dóra Gergely (labdarúgás), Jónás Ferenc (táj.-futás), Benkő László (frizbi, tízpróba)

A csapatban szép számmal akadtak futók vagy olyanok akiknek a sportágában szerepel futás, de kajakos, ultimate frizbis, labdarúgó, úszó, kidobósozó és lovastusázó is szerepelt a versenyen.

Gratulálunk a szép eredményhez!