Kosárlabda Női NBI/B

Bronzérem a másodosztályban!

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

Tegnap este játszotta utolsó mérkőzését ANBI Piros csoportos női kosárlabdacsapatunk, az MTK-TFSE. Hegedűs Péter tanítányai a negyedik helyen álló Csata DSE-vel mérthették össze magukat.

A csapat nagy része részt vett a hétfőn és kedden rendezett MEFOB final four-on, ahol bajnok lett a TFSE. Gondolhatnánk, hogy a győri túra sokat kivett a lányokból, de ők ennek az ellenkezőjéről tettek tanúbizonyságot és masszív vezetést dolgoztak ki az első két negyedben. Pontszegény játékot láthattunk, ahol a mi akaratunk érvényesült. Félidőben 31–19 szerepelt az MTK-TFSE neve mellett.

A szünetet követő harmadik negyedre feltámadt a Csata és behozta lemaradását, ezzel újra nyílt lett a küzdelem. A végjáték előtt lányaink merítettek egy utolsót a tartalékaikból és fantasztikus, 8–0-ás rohammal kezdték meg a záró etapot. Az így kialakított különbséget már végig őrizte a csapat, ezzel bebizonyosodott a győzelem és lezárulhatott a 2020/21-es évad, melynek bronzérmese az MTK-TFSE lett. Csapatunk legeredményesebb játékosa Benke Sára lett, aki ezúttal 18 pontot dobott.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

Végeredmény: MTK-TFSE – Csata Diáksport Egyesület 48-39 (13-6, 18-13, 2-14, 15-6)

Részletes eredmény és statisztika ITT.

Gratulálunk a csapatnak!