Atlétika

Brilliáns eredmény a Gyémánt Ligából!

Paralimpikon atlétánk, Ekler Luca a múlt heti, Japánban rendezett világbajnokság után egyből továbbindult, hogy az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i (USA) állomásán képviselje hazánkat és egyesületünket.

A világbajnokságon két számban két aranyérem került Luca neve mellé. Távolugrásban címvédést hajtott végre, 100 méteren pedig karrierje során először ért fel a csúcsra 12.85-ös időeredményével. Utóbbiban nyílt lehetősége bizonyítani az Egyesült Államokban is a napokban, ahol illusztris mezőnyben állhatott rajthoz a Gyémánt Ligában.

Sportolónk a világbajnokság után így nyilatkozott a a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapjának:

„Összességében nagyon élveztem a versenyzést. Kezdetben, a hosszú út és az átállás miatt kicsit nehezen indultak a helyszíni edzések, de a szervezők felkészültsége és kedvessége gyorsan túllendített ezen. A 100 méteres síkfutás közel sem a legerősebb számom, és számítani lehetett rá, hogy a paralimpiai évben sorra kerülő vb-n lesznek új, erős versenyzők. Ez így is lett, kaptam egy nagyon felkészült kolumbiai ellenfelet, de az előfutamok során nyújtott teljesítményünket látva már éreztem, hogy ha sikerül megcsinálnom azt, amit gyakoroltunk, össze fog jönni a vb-cím ezen a távon is. Sajnos végig nagy szembeszélben kellett ugranunk. Úgy gondolom, hogy szélcsendesebb időben vagy ellenkező irányú szélben a világcsúcs vagy akár a 6 méter is veszélyben lehetett volna. Remélem, hogy az elkövetkező időszak versenyein sikerül ezeket a mérföldköveket is átlépnem.”

Többszörös világbajnok parasportolónk a Hayward Fielden rendezett Prefontaine Classic Gyémánt Liga versenyen tovább javított vb-n futott idején és 12.68-as eredménnyel zárva a harmadik helyen futott célba ír és hazai riválisa mögött. A mezőnyben ő volt az egyedüli T38-as kategóriájú, az első és második helyezett T13-as.

Ekler Luca mostantól gőzerővel az augusztus 28-án kezdődő párizsi paralimpiára készül.

Gratulálunk Luca az elmúlt heteidhez, így tovább!

Fotó: Profimedia

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!