Férfi NBII Kézilabda

Bravúros fordítással vertük a KTE-t!

NB II-es férfi kéziseink a Kecskeméti TE U23-as csapatát látták vendégül a bajnokság 9. fordulójában. A 2021-ben játszott mérkőzésen nem sikerült megverni a lila-fehéreket, de ezúttal megtört a jég! Sőt, a srácok egy 5 kör óta tartó vereségsorozatot szakítottak meg ezzel a bravúros győzelemmel.

Az első félidőben kevés gól esett és az első találatra is sokat, közel 5 percet kellett várni. Nem volt hosszú életű a vezetésünk, mert a vendégek a sarkukra álltak és minden követ megmozgatva elorozták azt. A szünetre 2 gólos hátránnyal vonultunk, de a pihenő sem törte meg a KTE lendületét, ott folytatták, ahol abbahagyták. Sokáig 2-3 találat volt a különbség és a meccs utolsó harmadában ez 4-re, majd 5-re nőtt. Gondolhatnánk, hogy innen már nincs visszaút, lefőtt a kávé, de mégsem!

Forrás: MKSZ

Ujvári Bence tanítványai nagyon mélyről kapaszkodtak vissza és 16-21-es állásnál olyan rohamot indítottak, ami elsöpörte az ellenfelet! Nem csak kiegyenlítettek az utolsó 5 percben, de a kezdeményezéssel együtt a vezetést is átvették. A differencia kettőre nőtt a két csapat között és bár a rivális még egy utolsó ellentámadásból gólt szerzett, nem tudtak egyenlíteni, így a mieink diadalmaskodtak. Játékosaink közül Bohuniczky Bátort lehet kiemelni, aki 8 góllal járult hozzá a sikerhez és 4 hétméteresből egyet sem hibázott. De nem csak őt illeti meg a dícséret, hanem a kapusunkat, Szerdahelyi Gergőt is, aki bravúros védéseivel életben tartotta a csapatot, melyre az edző is kitért:

„Sajnos álmosan kezdtünk mindkét félidő elején, nem pörögtünk fel eléggé. Támadásban még mindig sok hibával játszunk, viszont a védelemmel, egy-két fegyelmezetlenségen kívül nem volt probléma. 5 gólos hátrányból képesek voltunk felállni, többek között a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhetően, így volt lehetőségünk vissza kapaszkodni és gyors gólokkal megfordítani a mérkőzést!”

Forrás: MKSZ

Következő mérkőzésünkre szintén hazai környezetben kerül majd sor a jelenleg 3. helyezett Kistext ellen.

Gratulálunk a győzelemhez, csak így tovább fiúk!