Kajak-Kenu

Bravúros eredmények a Felnőtt OB-ról!

Kajak-kenu szakosztályunk két sportolója Szolnokon zárta le a 2022-es idényt, a múlt héten rendezett DOKTOR 24 Felnőtt Országos Bajnokságon. Borhi Mihály és Czuffer Attila egyaránt hat számban volt érdekelt a három napon át tartó versenyen, ezek közül négyben egy hajóban álltak rajthoz.

Fotó: Muka Márk

A verseny szerdán az 1000 méteres futamokkal kezdődött, ahol fiaink párosban és négyesben voltak nevezve. K2 1000 méteren a délelőtti előfutamokból 9. idővel jutott döntőbe a Czuffer, Borhi egység, majd a finálét 8. helyen zárva szereztek értékes pontokat az illusztris mezőnyben. Alig egy órával később K4 1000 méteren két kiválóságunk a szarvasi Nyerges Áronnal és a lágymányosi Tomatás Péterrel kiegészülve az 5. helyet tudta megkaparintani.

Fotó: Muka Márk

A második napon jöhettek az 500 méterek, ahol délelőtt egyesben és párosban is előfutamok vártak a fiúkra. Czuffer Attila 7. helyen végzett K1 500 méteren az előfutamában, Borhi Mihálynak viszont sikerült 3. helyen zárni, ezzel döntőbe került kedvenc számában. A délelőtt folyamán megrendezésre kerültek a K4 500 méteres előfutamok, ahonnan a Nyerges, Czuffer, Tomatás, Borhi kvartett magabiztosan (3. helyen beérve) vívta ki a döntőt.

Nem volt sok idő pihenni a K1 500 méteres döntő előtt, ahol Borhi nagyot hajrázva a 7. helyen tudott zárni. Ebben a versenyszámban az olimpiai bajnok Kopasz Bálint végzett az élen és szinte minden résztvevőnek volt már VB, EB tapasztalata. K4 500 méteren is elképesztő mezőny gyűlt össze a fináléra, itt a fiúk óriásit robbantottak az utolsó 150 méteren, melynek köszönhetően éppen a cél előtt előzték meg 0.07 másodperccel a jóval tapasztaltabb nevekből álló Szendy, Radics, Kulifai, Kós négyest és zártak 5. helyen. Érdekesség, hogy a versenyszám 5-8. helyezettjei között összesen kevesebb, mint fél másodperces (0.468) differencia volt.

A záró napra maradt a sprint táv (200 méter), illetve az 5000 méter. K2 200 méteren Czuffer és Borhi 7. helyen futott be a döntőben, K4 200 méteren Czuffer már nem ült a hajóban, őt az a Mizsér Márk (Lágymányos) váltotta, aki másfél hete még Münchenben ért el bronzérmet az Európa-bajnokságon. Az előfutamból 3. helyen jutottak tovább a fiúk, a döntőben pedig mi más is lehetett volna az eredmény, mint egy 5. hely. Ezzel elmondható, hogy minden négyes számban 5. helyen zártunk. K1 5000 méteren nagyot harcolt Czuffer, ott a 14. helyen fejezte be a versenyt.

Ezzel véget ért a 2022-es évad kajakosaink számára, akik számos feledhetetlen emléket, megannyi kiváló eredményt tudhatnak maguk mögött! Borhi Mihály a felnőtt OB végeztével visszavonult az aktív versenyzéstől, azonban továbbra is kötelékünkben marad, mint marketing-kommunikációs vezető.

Gratulálunk srácok, jó pihenést kívánunk!