Férfi NBI Futsal

Biztató játék a Kecskemét ellen!

Férfi futsalcsapatunk a tavalyi szezon során megnyerte az NBII Nyugati csoportját, ezzel pedig kiharcolta az oly régóta áhított élvonalbeli szereplés jogát.

Szakosztályvezetőnk, Sztranyovszky Márk elmondása szerint a keret jórészt már összeállt, csupán kisebb változások jöhetnek szóba a szezon kezdete előtt. Ennek megfelelően minden adott volt ahhoz, hogy a bajnoki idényre való felkészülés közepette sor kerülhessen egy felkészülési mérkőzésre. A csapatvezetőségnek a tavalyi ötödik helyezett Kecskemét együttesével sikerült megegyeznie, ezzel komoly feladat elé állítva a srácokat.

Szerencsére nem ilyedtünk meg a hírős város alakulatától és már a mérkőzés elején többször is veszélyeztettük a vendégek kapuját. A jó kezdésnek meg is lett a gyümölcse, hiszen fiatal titánunk, Lipl Noel egy gyönyörű labdaszerzést követően megiramodott és pazar gólt lőtt.

A folytatásban aztán mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, komoly nyomást helyezve a védelmünkre. Eleinte álltuk a sarat, viszont egy kisebb zavar miatt végül kapitulált a hátsó tengelyünk. A bekapott gól elkerülhető lett volna, de figyelembevéve a kecskemétiek kvalitásait és a nyújtott játékot, pusztán idő kérdése volt, hogy mikor fognak egyenlíteni.

Az egyenlítő találatot követően is jórészt a vendég alakulat dominált, azonban egyszer-egyszer mi is tudtunk meglepetést okozni az ellenfél térfelén. Ennek ellenére sajnos kijött a tudásbeli különbség és a tapasztaltabb játékosokból álló Bács Kiskun megyei csapat végül 4-1 arányban diadalmaskodott.

A vereség ellenére elmondható, hogy a csapat nem csak helytállt, hanem több periódusban felül is tudott kerekedni a tavalyi ötödik Kecskemét felett. Külön érdemes kiemelni az újonc hálóőrünk Haála Kada és fiatal tehetségünk Lipl Noel nevét. Előbbi komoly bravúrokat mutatott be, utóbbi pedig a gólján túl valósággal szárnyalt a pályán komoly gondokat okozva a vendég védelemnek!

A kezdés tehát biztató volt, reméljük a folytatás is hasonlóan alakul!

Hajrá srácok! Hajrá TFSE!!

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető ITT: