Női NBI Röplabda

Biztató edzőmérkőzések az extraligás DVTK ellen

NBI-es női röplabdacsapatunk január 21-én (pénteken), 55 nap után léphet újra tétmeccsen pályára. Az alapszakasz 3. helyén álló alakulatunk a sereghajtó (8.) Jászberény otthonába látogat.

Lányaink november végétől kezdve mostanáig egy újabb alapozáson vettek részt, mellyel az alapszakasz végére és a közelgő rájátszásra készültek. Az őszi alapozás zárásához hasonlóan ezúttal is lehetőség kínálkozott az extraligás DVTK ellen edzőmérkőzéseket vívni, igaz ezúttal nem Miskolcon, hanem a TE „D” termében.

A felkészülési találkozókat 01.15-én, szombaton délelőtt, illetve délután vívták a felek. Ami játékunk összképét illeti, bátor és küzdős szellemben léptünk fel. Sűrű rotációnknak hála mindenki kapott lehetőséget a bizonyításra és a meccshelyzet újboli megízlelésére.

Összességében egyenrangú felei voltunk a miskolci lányoknak, akiktől délelőtt ugyan még kikaptunk 1:3 (–22, –21, 19, –29), de a délutáni négy szettben maximalizált kimenetelt a röplabda sportjában csak edzőmeccseken ismert döntetlennel zártuk 2:2 (22, –21, –25, 26)

Biztató előjelekkel várhatjuk tehát a bajnoki folytatást, melyet pénteken 17 órától vívunk Jászberényben, a Bercsényi úti Sportcsarnokban. A korábban szebb időket megélő hazai gárda ellen legutóbb (2021 őszén) sima háromszettes győzelmet arattunk. Célunk ezúttal sem lehet más, mint a siker!