Női U19 Röplabda Támogatók U10 U12 U13 U15

Bemutatjuk támogatónkat!

Kalocsai röplabda utánpótlás bázisunk 2021 augusztusa óta tudhatja támogatói körében a Viterra Növényolajgyártó Kft. foktői gyárát. A Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben folyó TFSE-Kalocsa program már több ízben kivívta a város és a környék elismerését. A hatvanegy különböző családból érkező, mintegy nyolcvan, öt korosztályban versenyző gyermek messze földre viszi a sportág szeretetét. Örömünkre a sportos életmód és a röplabda közösségteremtő ereje a kezdetektől fogva szimpatikus volt a gyár vezetőjének, Sztrányóczki Dávidnak, akivel az első együtt megvívott versenyszezonunk végével nyílt alkalom interjút készíteni.

Hogyan mutatná be a vállalatot azoknak, akik nem ismerik önöket?

Foktői gyárunk csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaz a ma elérhető legkorszerűbb berendezésekkel, amelyek megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak is. Az elmúlt bő 25 évben Glencore Agriculture néven voltunk ismertek, azonban 2021-ben brandváltáson mentünk keresztül, így megváltozott a nevünk Viterrára. Fókuszunk továbbra is a mezőgazdasági tevékenységen van, koncepciónk nem változott és az eddigiekhez hasonlóan igyekszünk segíteni a nálunk dolgozók, illetőleg a környéken élők mindennapjait is.

Mit gondol a régióról, milyen a kapcsolatuk a környező településekkel?

A foktői lokációra gondos tervezést követően esett a választás. Nem mellékes, hogy centrális helyen vagyunk mezőgazdasági szempontból. A gyár építését megelőzően logisztikai telephely volt itt, közvetlenül mellettünk van a Duna, mint fuvarozási lehetőség, illetve vasúti csatlakozással is rendelkezünk.

Boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy meghatározó munkáltatói vagyunk a régiónak. Kiváló mutatókkal rendelkezünk, több díj és elismerés fűződik gyárunk nevéhez. Folyamatos létszámnövekedés és több belső fejlesztés is jellemez minket. Fontosnak tartjuk, hogy gyárunk alkalmazottai főként környéken élő emberek legyenek, akikkel jó kapcsolatot ápolunk. Kiemelt szerepe van nálunk az egészségtudatos, sportos életmódnak is, amit munkavállalóink rendszerint tapasztalhatnak. Jelmondatunk éppen ezért így szól: Arra törekszünk, hogy mindenki ugyanolyan állapotban tudjon tőlünk hazatérni, ahogyan hozzánk megérkezett!

Viterra Foktő

Miért tartja fontosnak a gyermekek és a sport támogatását?

Mindig is igyekeztünk a lehető legjobb kapcsolatot ápolni a környéken élőkkel. Ha a saját régiónkban igyekszünk segíteni, akkor közvetve a munkavállalóinknak is jobbá tehetjük az életét. Éppen ezért, közösségi programunk támogatást nyújt a helyi fiatal sportolóknak. A támogatások meghatározásakor gondosan áttekintjük a potenciális jelöltek listáját, így jött képbe a TFSE is, hiszen a Kalocsán zajló röplabda programjuk mellett nem mehettünk el szó nélkül. Több kollégának is a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben tanulnak a gyermekei, így ez is köt minket a program szívéül szolgáló helyszínhez.

Olyan időszakban, mint a mostani, bizonyára sok helyen segítségre van szükség. Milyen más kezdeményezés fűződik még a nevükhöz?

Évek óta törekszünk iskola kezdési csomagokat biztosítani a környező települések növendékeinek. Karácsony tájékán is összefogtunk és csomagokat küldtünk a rászorulóknak. Ezeket szeretnénk hagyománnyá tenni és ott lenni, ha segítségre van szükség. Sajnos a COVID-19 járvány, illetve az Orosz-Ukrán háború sokak számára nehéz helyzetet teremtett. Lehetőségeinkhez mérten törekszünk arra, hogy az ilyen kiszámíthatatlan helyzetekben is az összefogást támogatók és a segítségadók oldalán jelenjünk meg.

Tervezi, hogy hosszútávú lesz az együttműködésük a TFSE-vel?

Filozófiánk része, hogy a helyiekkel minél jobb kapcsolatot ápoljunk és a lehető legtöbb fronton segítségükre legyünk. Ennek része az is, hogy a környező sportegyesületeket támogassuk, így a TFSE-Kalocsát is. Szeretnénk a jövőben is folytatni a jelöltek alapos körültekintését. Az önök sportegyesülete már kivívta a bizalmunkat, így reményeink és terveink szerint folytatódik az együttműködés a jövőben is!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!