Asztalitenisz Egyetemi sport Futsal MEFOB FESZT Ultimate Frizbi Vízilabda

Beindult a nagyüzem! – MEFOB FESZT 2. NAP

A MEFOB FESZT második napjára virradva további sportágak kezdődtek meg a miskolci egyetemi seregszemlén. Az Ultimate Frizibi és Futsal kettőséhez csatlakozott az asztalitenisz és a vízilabda, melyeken egyetemünk egyaránt képviselti magát. Asztaliteniszben két indulónk volt Nagy Attila és Kovács Gábor személyében, vízilabdában pedig két csapatunk (női és férfi).

Fotó: mefobfeszt.hu

Némileg módosították az ismert közmondást futsalos hölgyeink: „ki korán kel, bronzot lel„-re, ugyanis a reggel 9:30-tól vívott bronzmeccsen gyakorlatilag átgázoltak az EKKE csapatán. A futsal MEFOB legtöbb gólját hozta a mi mérkőzésünk, ahol Szehofner 1, Kardosi 2, Kirschner 2, Balogh pedig 6 gólig jutott. Összességében 11–3 arányú győzelmet szereztek a lányok, akik ezzel az MTSE első érmesei lettek.

Játékosaink: Kirschner Kamilla, Kardosi Blanka, Balogh Noémi, Krár Edina, Szehofner Vivien, Méhes Krisztina, Szalisznyó Henriett, Barta Viktória. Edző: Tóth János.

Fotó: mefobfeszt.hu

Ultimate frizbiseink sem tétlenkedtek túl sokat, ők már 9 órától a gyepen voltak. Mindkét alakulatunkra (kék & fehér) 2-2 csoportmérkőzés várt, továbbá a helyosztók. Címvédőink (fehér) először a Széchenyi Egyetemmel küzdöttek meg és nyertek 13–5-re, ezzel megtartva a hibátlan mutatót (4/4). Velük párhuzamosan játsztottak „kék” fémjelzéssel ellátott sportolóink, akik a debreceniek elleni kőkemény csatában, 7–6-tal zárva szerezték meg első győzelmüket.

10:30-tól jöhetett számunkra az utolsó csoportmeccs: az MTSE fehér csapata a rivális BCE-vel csapott össze és meglepetésre nagy arányú vereséget szenvedett (6–13). Igaz, számunkra már a meccs előtt biztos volt, hogy döntőzünk, azonban az ellenfél kiléte még kérdéses volt. Az eredmény értelmében nem a Széchenyi Egyetem I, hanem a Corvinus készülhetett a 15:30-tól rendezett fináléra. Másik csapatunk (kék) utolsó csoportmeccse a Széchenyi E. II ellen került megrendezésre, itt 1–13-al zártunk, így az 5. helyért szállhattunk harcba a Debrecennel.

Az 5. helyért folytatott küzdelemben visszavágott nekünk a DE, ugyanis ezúttal jobban összpontosítva és határozottabban léptek fel, míg rajtunk a fáradtság jelei mutatkoztak meg (1–7). „Kék” alakulatunk így a 6. helyen zárt. Az aranyéremért vívott harc minden várakozást felülmúlt izgalmak és színvonal tekintetében is. Többszörös címvédőként anyait-apait beleadtunk annak érdekében, hogy nálunk maradjon a trófea, azonban a Corvinus ezen a napon verhetetlen volt. Drámai küzdelemben múltak minket felül 13–12-re, így ezüstéremmel gazdagodtunk.

Ezüstérmes (fehér) csapatunk tagjai: Takács Gábor, Gaál Dorina, Gróf Domonkos, Herman Nikolett, Horváth Norbert, Váradi Bence, Gálfalvi Emese, Kovács Benedek, Paksai Luca, Paksai Márton, Szitt Zsófia, Purcsi Nóra és Csanády Boglárka. 6. helyen záró (kék) keretünk: Szakács Eszter, Kondákor Trisztán, Szabó Emese, Nagy Gábor, Willi Dorka, Párdi Viktória, Farkas Domonkos, Nyíri Virág, Kiri Máté, Moskát Mónika és Eszenyi Napsugár.

Fotó: mefobfeszt.hu

A mai napon lebonyolított asztaliteniszben két profi kategóriában induló férfi versenyzőt delegáltunk. Nagy Attila és Kovács Gábor duója 3 különböző versenyszámban is megmérettette magát és mindegyikben éremmel zártak. Csapatban kiemeltként indulhattunk és a Szegedet, majd a PTE II.-t felülmúlva jutottunk el a döntőig, ahol 2:1-re kaptunk ki az elsőszámú pécsi egységtől. Párosban és egyéniben is a legjobb négyig jutva szereztünk bronzérmet, utóbbi Kovács Gábor nevéhez fűződik. 3 szám, 3 érem, le a kalappal a fiúk előtt!

Fotó: mefobfeszt.hu

Vízilabdában ma még csak a hölgyek csobbanthattak, ugyanis a férfiak holnap (szombaton) kiemeltként csatlakoznak a negyeddöntő mezőnyéhez az EKKE (Eger) ellen. Hölgyeink nem bízták a véletlenre a bemutatkozást: 37–0-ra verték meg a debreceni lányokat, ezzel pedig egyértelműen jelezték, hogy éremért jöttek! Nem elrugaszkodva az alázatosság elvétől, a mérkőzés végén elhangzott egy megmosolyogtató mondat kapusunk irányába, miszerint: „egy gólt engedjen be”, de sajnos a debreceniek záró kisérlete a kapufán landolt…

Fotó: mefobfeszt.hu

A holnapi folytatásban hölgyeinkre még egy csoportmeccs vár az Eger ellen, akik ma 20–0-ra verték meg a DE-t. Ezen az összecsapáson fog múlni, hogy az aranyéremért vagy a bronzért szállunk harcba. A szombati küzdelmeket lányaink kezdik hamarabb (10-kor), a fiúk pedig két órával később (12-től) játszanak.

Női vízilabdacsapatunk: Kele Nikolett, Kuna Szonja, Kudella Panna, Bálint Rebeka, Szűcs Petra, Pápai Barbara, Mucsi Mandula, Keresztes Anita. Csapatvezető: Lukács Dénes, Edző: Petrovics Mátyás

A vízilabda mellé csatlakozik holnaptól az atlétika, a kosárlabda és a tenisz. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem két napot követően 2 ezüstéremmel és 3 bronzéremmel áll!

Fotó: mefobfeszt.hu

A részletes holnapi (és hétvégi) programot, illetve az eredményeket megtaláljátok az ESEMÉNY OLDALÁN!

Hajrá lányok, hajrá fiúk! Hajrá TF!

Főszerkesztő & Író: Borhi Mihály
Helyszíni tudósító: Kotroczó Levente
Fotók: mefobfeszt.hu