BLSZ I Labdarúgás

Befűtöttünk szerda este – felemelő győzelem hazai pályán!

Labdarúgócsapatunk hazai környezetben lépett pályára az 5. fordulóból pótolt találkozón, ahol a hozzánk hasonlóan újonc Issimo SE volt az ellenfél. A XV. kerületi rivális jobban kezdte az évadot nálunk, olyan élcsapatokat is megszorongattak, mint a Budafok II. (1-1), vagy a szinte hibátlan Építők SK, akiket idegenben tudtak megverni (2-3). Az utóbbi időben azonban hanyatló formát mutatnak, míg mi magunkra találtunk és masszív középcsapatnak számítunk a fővárosi első osztályban.

A mérkőzés kezdetét követően hamar kezünkbe vettük az irányítást. Az első félidőben ugyan még nem tudtuk tökéletesen áttörni ellenfelünk védelmét, de számos próbálkozást jegyezhettünk, jó felfogással futballoztunk. A második etapot is jól nyitottuk, mégis az Issimo került ígéretes helyzetbe, miután a kapunk előtti kavarodásból tisztán tudtak fejelni, de Benkő a helyén volt és hárítani tudta a gólra törő akciót. Ezt követően Gényit indítottuk a szélen, aki felszántotta a bal oldalt, a tizenhatos sarkához érve két védőt is elfektetett, majd pontosan passzolt Bodnárukhoz, aki a kilépő védő felett gyönyörűen tekert a kapuba!

Pár perccel később újfent Bodnáruk volt főszerepben, akinek gólratörő szituációját a vendég kapus szabálytalanul akadályozta meg, a jogosan megítélt büntetőt Suskó váltotta gólra. A hirtelen jött gólokkal megzavartuk ellenfelünket, ezáltal szétestek és még inkább érvényesült az akaratunk. Szebbnél szebb akciókat és gólokat láthattunk – Nagy Sz. (74.), Bodnáruk (77.), Gényi (80.), ezért Elekes mester bátrabban cserélt. Így kapta meg első BLSZ I-es lehetőségét egyetemünk hallgatója, Kaló Kristóf is.

Az elért bravúros győzelem kapcsán dicséret illeti az egész csapatot. Csordás Szabolcs valódi karmesterként funkcionált, szívét-lelkét kitette a pályára. Mindenki hatalmasat küzdött és kivette részét a sikerből!

TFSE – Issimo SE
5–0 (0–0)
Gólszerzők: Bodnáruk (2), Suskó, Nagy Sz., Gényi.

A szombati folytatásban a Szabadkikötővel játszunk idegenben. Aktuális ellenfelünk 11 meccsen 5 pontot jegyezhet, ezzel az utolsó előtti (15.) helyen állnak.

Hajrá srácok, így tovább!