Női NBI Röplabda

Bajnokesélyeshez látogatunk

NB I-es női röpiseink az éllovas DVTK otthonában lépnek pályára a hétvégén! A listavezető igen jó formában várja az összecsapást, eddig összesen csak kétszer veszített szettet és mind az 5 mérkőzését megynerte, ezzel a maximális 15 pont szerepel a miskolciak neve mellett. Az előző fordulóban Blatonfüreden játszottak, ahol sima 0:3-as győzelemmel távoztak, ami számunkra intő jel lehet, mivel nekünk beletört a bicskánk abba a meccsbe.

Fotó: Borhi Mihály

Joel Herrera tanítványainak az 5. fordulóban nem sikerült áttörni a Veszprém védelmét, így 1:3 arányban szenvedtek vereséget a „D” teremben. A most következő ellenfél a liga legkeményebb játékerejét képviseli. Tavaly még az extraligában játszottak a diósgyőriek, ahová minden erejükkel igyekeznek vissza. Ezért is lehetünk biztosak lehetünk abban, hogy nem fogják olcsón adni a szetteket.

Forrás: hunvolley

Ami az egymás elleni mérleget illeti, 2020 tavaszáig rendszeresen megfordultunk egymás háza táján, összességében kiélezett statisztikát jegyezve. 2018 óta 8 mérkőzést játszottunk egymás ellen, ezeken 4 TFSE és 4 DVTK siker született. Idegenbeli mutatónk 4 meccsen 2 siker, 2 vereség.

Sajnálatos módon továbbra sem bevethető pontgyárosunk, Halla Gréta, illetve az újfent ujjsérülést szenvedő Tettamanti Virág. A korábban extraligát is megjáró Villám Lilla érkezése, továbbá fiataljaink folyamatosan magabiztosabbá váló játéka azonban hozhat némi vérfrissítést a csapatnak, illetve meglepetést a miskolciak számára.

A mérkőzés megtekinthető lesz a DVTK youtube oldalán a linkre kattintva: ÉLŐ közvetítés

DVTK – TFSE (12.03 19:00)
DVTK Aréna, Miskolc

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!