Jubileum Kosárlabda Női NBI/A

Bajnokainkat köszöntöttük

A tegnap esti TFSE-MTK – Sopron Basket mérkőzés kezdete előtt megható pillanatokat élhettünk át a városmajori kosárlabdacsarnok parkettjén.

Történt ugyanis, hogy az 50 évvel ezelőtt veretlenül magyar bajnokká váló TFSE női kosárlabdacsapata szép számmal képviseltette magát a találkozón. Farkas József edző egykori csapata 1971-ben a honi élvonalban szerezett aranyérmen túl a magyar kupában is jeleskedett és még a BEK részvételt is kiharcolta.

A legendás csapat

A történelmi siker 50 éves évfordulója alkalmából a TFSE vezetése, a parketten lévő csapatok játékosai, stábtagjai és a csarnok közönsége együttesen köszöntötte a jubiláló együttes jelenlévő tagjait. Rakaczki Zoltán és Nagy Máté, a TFSE ügyvezetője, illetve irodavezetője egy, a jeles eseményre készült emlékplakettel kedveskedtek a csapattagoknak.

A múlt és a jelen összefonódását jelképezte az ezt követő jelenetsor: A legendás csapat kapitánya, Szegedi Irén egy emlékplakettet nyújtott át csapatunk vezetőedzőjének, Magyar Biankának.

Csapattagok

Csabai Annamária
Cseh Zsuzsanna
Fehérné Koroknai Katalin
Kóródi Éva
Penyák Anikó
Soós Mária
Szabó Éva
Szegedi Irén
Székely Judit
Tarjányi Zsuzsa
Varga Mária
Edző: Farkas József (A díjat a fia, Farkas Péter vette át)

A TFSE 50 évvel ezelőtt a BEK indulást is kiharcolta.

Az ötven éves jubileum kapcsán most pénteken kiállítás nyílik a Testnevelési Egyetem Központi épületében. Olyan relikviák és emlékek lesznek láthatóak, melyek a csapat által gyűjtött korabeli újságcikkekből és ereklyékből állnak. A tárlat a nagy előadó (Athén terem) folyosóján lesz megtekinthető. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!