Férfi NBII Futsal

Az Újpest sem tudott megállítani minket!!

A Férfi Futsal NBII Nyugati csoportjában vitézkedő fiainkra a 19. forduló játéknapján az UTE várt ellenfélként.

A srácok legutóbb idegenben egy 3-3-as döntetlent játszottak, ami akkor egy győzelemmel felérő 1 pont volt, hiszen akkor három perccel a vége előtt még két gólos hátrányban voltunk. Hozzá kell tenni azonban, hogy ekkortájt a csapat teljesítménye eléggé döcögött és a másfél éves veretlenségi széria megszakadása is ehhez az időszakhoz volt köthető. Szerencsére azóta újra visszataláltunk az NB1-be vezető útra és meccsről-meccsre hozzuk az első osztályú nívót.

E mentalitásnak megfelelően ragadtuk magunkhoz mindjárt a találkozó elején az irányítást és rögtön nyomás alá helyeztük a vendég alakulatot. Az újpestiek védelme határozottan állta a sarat, így többször is inkább egy-egy távoli lövéssel próbálkozunk, aminek a gyümölcse az 5. percben érett be, a gólszerző Szentjóby Krisztián (1-0)!

A túloldalt is hasonló megoldásokban látták a sikert, de többek között a zseniális kapus teljesítménynek is köszönhetően a próbálkozások mind-mind meddőnek bizonyultak.

A vezető gól megszerzése ellenére természetesen nem ültünk az eredményen, de nem igazán találtuk a rést a vendég védelem pajzsán. Az időkérés így tehát abszolút időszerű volt és a folytatásban nagyobb hangsúly került a letámadásokra, mert az látszott, hogy ott igenis zavarba hozható az UTE csapata.

A közel negyedórás gólcsend a 17. percben tört meg, amikor egy szép középre bejátszott labda után, a védője szorításában sikerült betalálnia Dudás Dánielnek!

A bekapott gól miatt felébredni próbáló UTE azonban elkövette azt a hibát, hogy hirtelen nagy erőket mozgósítva támadni kezdett, ezt pedig mi könyörtelenül kihasználtuk és Sóvári Beni gyors elfutásának köszönhetően 3-0-s előnnyel mehettünk a szünetre!

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – UTE (3-0)

A második játékrész az elsőhöz képest lényegesebben nagyobb adok-kapok jelleggel és annak minden velejárójával bírt. Durva szabálytalanságok, indulatos párbeszédek, illetve egymás és a játékvezetők provokációja is kezdett teret hódítani.

Ezek viszont nem zavartak meg minket különösebben, hiszen először Szalmás Zoli volt eredményes, majd, ha úgy tetszik Szentjóby Krisztián helyett a vendégek egyik játékosa juttatta a labdát a hálóba (5-0). Mentségére szóljon Ilyés Róbertnek, hogy ha nem ő, akkor Krisztián abban a szituációban biztos, hogy betalál.

Az újpestieknek egészen a 28. percig kellett várniuk az első találatuk megszerzéséig, de az amúgy sem felhőtlen örömük így sem tartott sokáig, hiszen először Szalmás Zoli szerezte meg a maga második gólját, majd Papp Endre védett ki egy tízméterest.

Az utolsó öt percre kanyarodva egy gyönyörűen végrehajtott szöglet figurából sikerült Szentjóby Krisznek a maga második és a csapat hetedik gólját is megszereznie. Válaszul erre érkezett még egy vendég találat, de végszó a mienk maradt és a 37. percben Kocsi Henrik egy sikeres tízméteressel beállította a végeredményt!

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – UTE (8-2)

Ennek a fontos három pontnak és a kis Haladás betlijének is köszönhetően átvettük a vezetést a tabellán, annak ellenére, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint a vas megyei alakulat. Ez a részsiker és a bíztató forma pedig reméljük továbbra is hajtja előre a srácokat!!

A következő ellenfelünk a jelenleg 9. helyen álló Nagykanizsa csapata lesz, február 12-én pénteken 20:30-as kezdéssel, a helyszín pedig ismét a Fáy utca!!

Hajrá srácok!!

Hajrá TFSE!!

Irány az NB1!!