Férfi NBII Kézilabda

Az ősz mérlege

Lezajlott az NBII-es férfi kézilabda bajnokság első fele, Györfi János fiai 11 helyett 9 találkozót vívtak meg a COVID helyzet miatt. Ahogyan kezdett összeállni a kohézió a srácok között, el is kezdtek jönni az eredmények, most egy rövid összefoglalót mutatunk olvasóinknak.

A csapat 3 győzelmet aratott, A Budapest-Honvéd, a Rákosmenti KSK és a Pilisvörösvári KSK alakulatai kapituláltak a TFSE ellen. A mutató másik felén 6 vereség szerepel, döntetlent nem játszott a gárda egyik ellenfelével szemben sem. 2 összecsapás azonban elmaradt, a Mikolik Handball School az első, a Budakalászi SC pedig az utolsó játéknapon nem tudott kiállni. Gólkülönbséget vizsgálva 263 lőtt és 278 kapott találattal -15 a mutatója a klubnak.

Egyéni teljesítményeket tekintve két játékos is maradandót alkotott, Major Dávid 55 gólt szerzett, Jávor Sebestyén pedig 54-szer rezgette meg a hálót. A góllövőlistán a 6. és 7. pozíciót foglalják el az urak.

Egy tényen nem lehet átsiklani említés nélkül, amely szintén a fejlődést mutatja, és ez a listavezető veretlen Salgótarján ellen vívott mérkőzés. A TFSE az egyetlen, amely 30-nál többször járt túl a tarjáni hálóőrök eszén, egészen pontosan 32 alkalommal, ez hatalmas fegyvertény a jövőre tekintve.

Ez a teljesítmény a félidőben a 8. helyre sorolta az egységet a tabellán, azonban ahogy a TFSE esetében, úgy a többi riválisnál is akad bőven elhalasztott találkozó, amelyet a remények szerint tavasszal be is fognak pótolni. Ezeket a staisztikákat figyelve érdekes fordulatokat hozhat a hátralevő 11 forduló, a dobogó sem elérhetetlen a TFSE számára.

A folytatásban a Mikolik Handball School látogta a Zágrábi utcába február 14-én, ezzel kezdődik meg a tavaszi menetelés.

Hajrá TFSE!