Férfi NBII Kosárlabda Női NBI/B

Az elmúlt fordulók összefoglalója

Női Amatőr NB I Zöld csoport

Második számú női kosárlabdacsapatunk ott folytatta, ahol abbahagyta. A bajnokságból eddig 13 mérkőzést játszottak le és nyertek meg, így egyedüli csapatként 100%-os a mutatójuk. Az elmúlt két fordulóban pedig, a 12. helyezett Tatai SE és a 7. Nyíregyházi Kosársuli voltak az ellenfelek.

A tatai csapat ellen már az első negyedben jeleztük szándékunkat, miszerint nyerni jöttünk idegenbe is. Már ennek a játékrésznek a végére 11 pontos vezetést alakítottak ki maguknak a TFSE-s lányok. Ám a második negyed végére már kérdőjelet sem hagytak, innentől kezdve teljesen uralták a meccset. A csapatból 6-an is elértek legalább 10 pontot a mérkőzés folyamán és a többiek sem tétlenkedtek, mindenki átlagon felül teljesített. Végeredmény: 46-103 a TFSE javára.

Legjobb pontszerzők:
Szabó Evelin: 20/18
Agich Arin: 14/12
Angyal Nikolett: 13
Révész Sára: 12/6
Boros Berta: 10/6
Vörösházi Jázmin: 10/6

Az ezt követő fordulóban, ahogy a fiúkra, úgy a lányokra is már egy erősebb ellenfél jutott. A Nyíregyházi Kosársuli csapata 7-4-es mérleggel érkezett az E-terembe. Bajnokaspiránsként itt sem volt más a feladat és az elvárás, győzni kellett.

Ezt ismételten az ellenfél tudtára adták már az első negyedben. Nem esett sok pont, de így is kétszer annyit sikerült szereznünk, mint ellenfelünknek. 18-9-re nyertük ezt a játékrészt. A mérkőzés egészét tekintve nem született sok kosár, ennek köszönhetően a negyedik negyed elejéig a vendégcsapat csak 11 ponttal volt lemaradva tőlünk. 41-30-nál kezdtek neki a hölgyek a végső felvonásnak. De ekkorra a TFSE lányai már pontot terveztek rakni a meccs végére, így egy 23-2-es negyedet produkálva, egy magabiztos, 64-32-es győzelmet arattak hazai pályán.

Legjobb pontszerzők:
Boros Berta: 13/9
Herman Alíz: 12/6
Vörösházi Jázmin: 9

Férfi NB II Közép B Csoport

Mint arról korábban beszámoltunk, Január 10-én a 0 pontos Bravos csapata érkezett hozzánk az E-terembe. A TFSE fiai ezt a mérkőzést még 5-5-ös mérleggel várta, az ekkor még csak 0-9-es Bravost.

A srácok esélyeshez méltóan, végig domináltak a mérkőzés minden szegmensében. Ez olyannyira sikerült, hogy a csapatból 5-en elértek legalább 10 pontot. Ennek köszönhetően egy igencsak pontgazdag mérkőzést hoztak össze a TFSE-és srácok. Végeredmény: egy nagyon nagy arányú, 106-34-es győzelem a TFSE javára.

Legjobb pontszerzők:
Kovács Benedek: 20/9
Dévényi András: 15/12
Világi Kristóf: 13/3
Szabó Domokos: 10/6

A következő fordulóban pedig, hazai környezetben a Malév SC volt az ellenfél. A számok, melyek azt mutatják, hogy a Malév csapata csak 11. a bajnoki tabellán, míg mi 7-ek, arra engedtek következtetni, hogy ezen a mérkőzésen is mi vagyunk az esélyesebbek.

Ám az első negyedben a vártnál kiélezettebb mérkőzés vette kezdetét. A Malév igencsak bekezdett, így az első felvonás végén csak 2 pont volt a két csapat között, 18-20-nál. De aztán jött a következő játékrész, ahol a TFSE ifjai is rákapcsoltak egy kicsit. Ezt a negyedet 8-24 arányban nyerték meg fiaink, ezzel már kicsit nagyobb előnyt élvezhettek. Ezt az előny viszont nem csak tartani tudták, hanem egészen 31-ig tolták a két csapat közti különbséget. Ezzel 62-93-ra megnyerte a TFSE a mérkőzést.

Legjobb pontszerzők:
Király Zalán: 15/3
Dévényi András: 14/6
Félix Ákos: 12
Körömi László: 12

Gratulálunk a lányoknak és a fiúknak is!

Folyatatás:

Férfi NBII: TFSE-Budaörsi DSE – 2020. január 30. 20:15
Női Amatőr NBI: Bajai Női Kosárlabda Klub-TFSE II. – 2020. február 2. 16:00

Hajrá TFSE!