Női NBI Röplabda

Az alázat gyümölcse

Ezúttal a TFSE női röplabda csapatának nagy tehetségével Dani Laurával készítettünk interjút, aki arról mesélt, hogy sikerült neki beverekednie magát a kezdőbe és arról, hogy milyen kihívások előtt áll.

  1. Ez a szezon mondhatni a te szezonod volt. Az U21-ből hirtelen az NB1-ben találtad magad, ahol remek teljesítményt nyújtottál és bejátszottad magad a kezdőbe. Hogy élted meg ezt?

Amikor augusztusban elkezdtük az alapozást, 14 főnél többen voltunk, így egyértelmű volt, hogy nem lesz mindenki ott a végső 14-es keretben. Így számomra már az is óriási dolog volt, hogy sikerült bekerülnöm. Ezután kezdődött az igazán kemény munka, és azért küzdöttem edzésről edzésre, hogy egyszer majd én is pályára léphessek felnőtt NBI-es meccsen. Ez igazából már a második meccsünkön meg is történt, de nem tudtam nagyon hozzájárulni a csapat sikereihez, sem azon a mérkőzésen, sem az utána következőkön. Nagyon nem voltam megelégedve a teljesítményemmel, ami arra sarkallt, hogy még többet tegyek bele az edzésekbe. Ezt a lendületet kicsit megtörte, hogy ősz végén több mint egy hónapig csak az U21-es edzéseken és mérkőzésein vehettem részt.

Januárban kezdtem el újra a felnőttekkel edzeni és tudtam, hogy be kell bizonyítanom, hogy helyem van itt. Az új év első meccsen megkaptam Leontól a bizalmat, hogy kezdőként léphessek pályára. Ez a meccs fontos mérföldkő volt az idei szezonomban, de nem azért, mert kezdő voltam, hanem mert végre sikerült pontokkal hozzásegítenem a csapatot a győzelemhez.

Laura fejlődése kitűnően megfigyelhető ezen a diagrammon, ami a meccsenkénti szerzett pontjait mutatja.

  • Mivel töltöd a hirtelen jött szabadidőd?

Hétköznaponként vannak online óráim, így az időm nagy részét tanulással és az érettségire való felkészüléssel töltöm. Természetesen ebben az időszakban sem maradhat el az edzés, ahhoz, hogy minél jobban formába maradjunk, Bencétől és Marcitól kaptunk edzéstervet és prevenciós feladatokat. Emellett, ha van időm próbálok olyan dolgokkal foglalkozni, amire a szezon alatt nem volt lehetőségem. Több hangszeren is játszok, így most tudok gyakorolni, és a családdal is sok időt töltök. Ezért mostanában sincs túl sok szabadidőm.

  • Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

 Az igazat megvallva konkrét ötletem még nincs, hogy mit is szeretnék a gimnázium után tanulni. Több szakra is jelentkeztem, aztán még eldöntöm melyik érdekel a leginkább, de most még az érettségire fókuszálok. A röplabdával az elsődleges célom, hogy minél többet fejlődjek, valamint szeretnék egyszer majd meghatározó játékos lenni a csapatban, amihez rengeteget kell még dolgoznom. Egyelőre ezeket a célokat látom magam előtt, ha sikerül elérnem őket, majd jöhetnek az új célok.

Sok sikert kívánunk céljaid eléréséhez és az érettségihez is egyaránt!

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!