Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

Átgázolt rajtunk a Sopron!

Az elsőtől az utolsó percig uralták a soproniak a mérkőzést, nem tudtuk felvenni velük a versenyt.

A feldobást követően már az első támadásából pontot szerzett a Sopron, amivel még nem is lett volna baj, ha tudtunk volna rá válaszolni. Nem tudtunk! Az első időkérést követően megtört a jég és olybá tűnt, végre lefaragunk az ellenfél előnyéből. Pillanatnyi öröm volt csupán, mert a soproniak azonnal visszaragadták a kezdeményezést. Egész egyszerűen semmi nem akart bemenni, de még a gyűrű szélén szédelgő labda is kifelé gördült. Aki csak az eredményeket követte és nem nézte a meccset, azt hihette, hogy semmi közünk nem volt a játékhoz, pedig igenis volt. A szerencse elhagyott bennünket 5-27 lett az első negyed vége.

22 pontos különbséggel kezdtük a második negyedet. Kis túlzással az első folytatása volt, az elején bementek utánna kimaradtak a helyzetek. Nem segített rajtunk a soproniak szervezett védekezése sem. Gáspár Dávid a mérkőzés után kiemelte, hogy a TFSE egy harapós csapat, éppen ezért az elsőtől az utolsó másodpercig oda kell figyelni. Tanítványai be is tartották az utasításait, ennek köszönhetően és a mi balszerencsénkre 40 pontra nőtt a különbség (9-49)

Mindenki várta már a félidei pihenőt, hogy egy kicsit ráncba szedjék a csapatot. Jót is tett a hosszabb szünet, felfrissüéltek a lányok és újult erővel mehettek vissza a pályára. Szorosra is sikeredett a 3. negyed és végre az ellenfél is belekóstolt milyen az amikor nem minden dobás megy be. Egyik csapat sem szerzett sok pontot, viszont az ellenfélnek sikerült tovább növelnie amúgy sem kicsi előnyét. (17-76)

Kár, hogy nem innen indult az összecsapás, mert a 4. negyedben végre fellobbant néhány játékosunkban a szikra! Ezzel megleptük a soproniakat, de talán magunkat is. Herman Alíz keze tüzet fogott, amit rádobott az be is ment! A hirtelen jött fellángolás meg is hozta az eredményét, sikerült az utolsó negyedben felülkerekedni az ellenfelen, de sajnos ez is kevés volt ahhoz, hogy jócskán lefaragjuk a tetemes előnyt.

A mérkőzést követően Magyar Bianka vezetőedzőnk így értékelte a találkozót:

Nagyon mérges vagyok, átgázoltak rajtunk! Egy két játékosnak nagyon el kell gondolkodnia, mert még el sem kezdődött a meccs, de már feladták. Ezt a teljeítményt nem lehet megengedni, gyalázatos volt! Komoly céljaink vannak és több játékosom teljesítményével sem vagyok elégedett. A magyar játékosokat viszont szeretném kiemelni, ők szívüket-lelküket kietették a pályán. A Sopronnak csak gratulálni tudok és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

TFSE-MTK – SOPRON BASKET 35-80 (5-27, 4-22, 8-17, 17-14)

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Tőzsér D., Lengyel Á., Sörlei A. (Zalai Á.)

TFSE-MTK: Theodoreán 6/6, Tóth 3, Jenkins, Németh 10, Dúl 1. Csere: Süle, Herman 13/9, Tapley 2, Szeitl, Pavel, Burján, Király.

Sopron Basket: Williams 10, Czukor 7, Határ 14, January 10/6, Brooks 5/3. Csere: Fegyverneky 5/3, Varga A. 10/6, Jovanovic 2, Sitku 5, Kókai, Dolson 12, Varga S.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!