Kézilabda Női NBII

Álomszerű nyitány

Női kézilabdacsapatunk számára tegnap kezdődött el a 2021/2022-es évad. Herbert Krisztián tanítványai a frissen feljutó Bács-Kiskun megyei bajnokot, a Mizse KC-t fogadták hazai környezetben.

Csapatunk hosszú felkészüléssel a háta mögött érkezett a mérkőzésre. Az előzetes erőviszonyokat illetően nem szabadkozott felelőtlen kijelentésekbe szakmai stábunk. Természetesen mindenki szeretett volna győzelemmel kezdeni, azonban a fő cél az elmúlt időszakban gyakorolt játék megvalósítása volt.

A találkozó első etapját rendkívül magabiztosan kezdte a TFSE. Alig 3 perc leforgása alatt már 4–0-ás előnyt szerepelt lányaink neve mellett, ami az első negyedóra végére 11–3-ra dúzzadt. Sikeres játékunk hátterében a kellően agresszív és fegyelmezett védekezés, a precíz támadójáték, a remek állóképesség és a hatékony rotáció állt. A félidő második részében még az is belefért, hogy némileg közelebb zárkózzon az újonc vendég gárda, azonban így is 18–13 szerepelt az eredményjelzőn a javunkra.

A második félidőben tovább nőtt csapatunk előnye, játékunk dinamikája örömünkre nem sokat változott. Fizikálisan és mentálisan egyaránt rendíthetetlennek bizonyultak lányaink. A begyakorolt formációk éppúgy működtek, mint a gyors kontratámadások, a pálya túloldalán pedig kitűnő védekezésnek és remek kapusteljesítménynek örvendhettünk. A találkozón végig felszabadultan lehettek pályán kéziseink, talán ez is lehetett magabiztos győzelmük egyik kulcsa.

Összességében álomszerűre sikeredett a nyitány, ahol mind a 16 játékos hozzátette tudását a sikerhez, tükrözve ezzel a csapatban rejlő kohéziót, amivel a szezon során bárki ellen méltósággal helyt lehet majd állni.

KÉZILABDA
NŐI NBII-Dél, 1. FORDULÓ

TFSE–Mizse KC 33–24 (18–13) 
Budapest, SOTE Sporttelep (Zágrábi út) 35 
néző. Vezette: Gyurcsek, Szarka.
TFSE: 
Balázs R., Fehér V. (kapusok) – Bakos L., Béres E. 5 (2), Bernáth R. 1, Bréda B. 1, Franka R. 2, Hauser P. 2, Herman N., Konkoly K. 1, Kovács P. 3, Manczal D., Nonn D. 8 (5), Ragó R. 5, Schuszter N. 1, Szőke E. 4. Edző: Herbert Krisztián

Az eredmény alakulása. 10. perc: 7–1. 19. p.: 13–5. 38. p.: 20–15. 53. p.: 29–18
Kiállítások: 4
Hétméteresek: 7/7

Lányaink következő mérkőzése a Malév PSK otthonában lesz szeptember 24-én, pénteken 18:15-től. A szebb napokat is megélt Malév csapata 16 gólos vereséget szenvedett az első fordulóban az Érd U22 ellen.

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!