Női NBI Röplabda

„A TFSE ajánlatával egy álmom vált valóra” – interjú az újonc Kreisz Kincsővel.

Női röplabdacsapatunk 7 új igazolását mutatjuk be nektek legújabb cikk sorozatunkban. Második interjúalanyunk a pimaszul fiatal, 17. életévét még csak a hetekben töltő Kreisz Kincső, aki az NBII-es Közgáz SC meghatározó játékosává nőtte ki magát az elmúlt években.

Pozícióját illetően szélső ütő, átló, amihez alkatilag is kiváló adottságokkal rendelkezik a 182 cm magas fiatal tehetség.

  • Üdvözöllek nálunk! Milyennek találod a légkört így egy hét csapattal töltött idő után?

Üdvözlök minden kedves olvasót, szurkolót!
Nagyon kellemesen csalódtam a csapatban. Őszintén szólva tartottam attól, hogy miként fognak viszonyulni hozzám és mennyire fog hátráltatni a korom, viszont mindenki kedves és szimpatikus volt az első pillanattól kezdve. Ugyan még nem volt olyan sok időnk együtt, szerintem már most egy jó csapat látképét keltjük, én pedig örömmel megyek minden nap edzésre!

  • A szakmában ígéretes tehetségként rebesgették a nevedet már a tavalyi évben is, minek köszönhető, hogy ilyen fiatalon berobbantál a röpis köztudatba?

A kérdést elolvasva elpirultam… Az eddigi évek során nem foglalkoztam a külvilággal, csak élveztem a játékot és napról napra jobb akartam lenni, amikor csak lehetett a röplabdával foglalkoztam. Számomra már az is nagyon nagy szó volt, hogy az utóbbi évben erős tagja lehettem a volt csapatomnak.

  • Elég érettnek érzed magadat ahhoz, hogy debütálj az NBI-ben?

Eddig csak álmodtam arról, hogy ilyen magas szinten játszhassak. Nem kevés félelem és izgatottság társul egy ilyen lehetőséggel, viszont a tudat, hogy itt lehetek, kiváltja belőlem a 100%-os törekvést, ezért igyekszem hátrahagyni az elbizonytalanító gondolatokat, és élni a belém vetett bizalommal!

  • Milyen célokkal érkeztél hozzánk? Mit gondolsz a TFSE-ben folyó munkáról?

Elsősorban azt szeretném bizonyítani, hogy tényleg van keresnivalóm egy ilyen komoly egyesületnél, másrészről pedig szeretnék jó kapcsolatot ápolni a csapattársaimmal. Az elmúlt napok alapján szenzációsnak tartom a TFSE-ben zajló munkát, nagyon élvezem minden percét. Eddig „csak” erőnléti edzéseken vettünk részt, melyek változatosak és kimerítőek voltak, izgatottan várom a folytatást!

  • Az élsport rengeteg időt elvesz a mindennapokból, ez nálad sem lehet másképp. Hogyan tudod összeegyeztetni tanulmányaidat a röplabdával? Milyen irányban szeretnél továbbtanulni?

A gimnáziumom támogatja a sportot, elnézőek a röplabda miatti hiányzásaimat illetően, azonban ezzel nem tervezek élni. Elég messze lakom a TF-től, ezért tanítás után, edzések előtt mindig lesz időm a tanulásra. Később majd én is a Testnevelési Egyetemre szeretnék felvételt nyerni testnevelő tanári/edzői szakra. Ami a játékot illeti, ameddig tehetem, a röplabda pályafutásom lesz az első számomra.

  • Mesélnél nekünk kicsit a hobbijaidról? Mivel töltöd a pihenőidődet?

Nagyon fontos számomra, hogy a szeretteimmel és a barátaimmal tölthessek sok időt. Sokszor csinálunk közösen pörgős programokat, melyek során mindegy, hogy miért gyűltünk össze, a legfontosabb az együtt töltött idő maximális kihasználása.

Nagyon szépen köszönöm az interjút!

Mi köszönjük a válaszokat, és szívből szorítunk a beilleszkedéshez és a zökkenőmentes fejlődéshez a további felkészülés során!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!