Női NBI Röplabda

A szív diadala

Női röplabdás lányaink szombaton 18:00-tól a Budaörsi DSE csapatát fogadták a ,D’ teremben. Csapatunk több sebből vérzett hiszen nem számíthatott Gaitanakis Leonidasz mester Hackl Szilviára, Ambrus Nórára és az NB1 egyik legjobb játékosára Débora Araujora. Ezen tények miatt a kezdőcsapatba Villányi Brigitta és az U21-es csapatból felkerülő Török Petra foglalta el a két megüresedett pozíciót. A Budaörs csapatánál is voltak hiányzók hiszen Sziládi Viktóriára, Orosz Biankára és Berkó Liliánára sem számíthatott Fésüs Irén vezetőedző.

Az 1.szettet csapatunk kezdte jól, 6-2-es állásnál már időt kért a vendégek mestere. Az időkérés nem sokat segített hiszen lányaink kegyetlen módon használták ki az előttük kínálkozó lehetőségeket, ezt is fémjelzi a 16-7-es állás majd a 25-10-es eredmény.

A 2.szett egy négy pontos TFSE rohammal indult 4-0, amire az ellenfél lassabban reagált. 15-10-es állásnál hiba került a gépezetbe, ami 15-14-re módosította az állást. Viszont egy remek pillanatban kikért időkérésnek köszönhetően sikerült rendezni a sorainkat, és egy hihetetlenül izgalmas szettben 26-24-re sikerült felülmúlni az ellenfelet.

A 3. szett sajnos számunkra nem indult jól. 0-4-es állást követően 2-8-ra módosult az állás. Az időkérés után sikerült ismét elkapni a fonalat így 10-13-ra módosítottuk az eredményt. Egy végletekig kiélezett szettben sajnos 22-25 arányban alulmaradtunk így következhetett a negyedik szett.

A 4. szettre összekapta magát csapatunk hiszen 5-1-es hazai vezetésnél kérte ki Fésüs Irén az első időkérését. Sajnos a fejmosás megtette hatását hiszen 10-10-re módosult az állás. Ezek után egy pont itt, egy pont az ellenfélnél. Hihetetlenül izgalmas szettet láthattak a kilátogatók, melynek végén TFSE siker született.

Ezen a mérkőzésen, ha player of the match elismerést kellene kiosztanunk akkor nagyon nehéz dolgunk lenne, hiszen több szenzációs teljesítményt is láthattunk. Csapatkapitányunk Poór Alexandra 14 pontot termelt, Villám Csenge 13 pontja, amiből 3-at blokkból szerzett, Villányi Brigitta 10 pontot ért el és Kriegel Éva pontos feladásai mellett 8 pontot hozott a konyhára míg Boller Anna szöcskeként szedett össze minden labdát és hárított iszonyatos erejű ütéseket.

Külön szeretnék beszélni Török Petráról és Dani Lauráról.

Petra először lépett kezdőként pályára az NB1-ben. Tapasztalatlansága ellenére remek teljesítményt nyújtott, ezt jelzi a 7 pontja, amiből 2 blokkból született. Reméljük, hogy ezek után élvezni fogja Leon mester bizalmát, hiszen téthelyzetben tudott remek játékot mutatni.

Ha nagy nehezen dönteni kéne, akkor Dani Laura napja volt a Budaörs elleni ütközet. 16 pontjával csapatunk legeredményesebb játékosa lett, és először a szezonban sikerült 10 pont felett ütnie.

Ez a mérkőzés megmutatta, hogy a lányokat sosem szabad leírni még akkor sem, ha látszólag minden ellenünk dolgozik.

Ez a szív diadala volt…

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!