Kosárlabda Női NBI/A

A szezon legfontosabb győzelme!

Élvonalbeli női kosarasaink a bajnokság 21. fordulójában a Vasas Akadémiát fogadták hazai pályán. A vendégek a szezon korábbi részében már legyőztek minket, így a revans vágyával átitatva készülhettünk ellenük annak tudatában, hogy esetleges győzelmünkkel biztosabbá tehetjük helyünket a rájátszásban.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A mérkőzést hatalmas lendülettel és precizítással indítottuk, amivel nagyon megleptük a Vasast. Hiába kért időt a piros-kék gárda, nem tudták utána sem megállítani a rohamainkat. A negyed utolsó perceiben hosszan állt a játék, miután Lauren Manis érkezett blokkolni Madár Esztert, aki az ütközés következtében nagyot esett és sokáig ápolni kellett. Fölényünk stabil maradt a negyed végére, 14 pontos előnnyel vonultunk az első rövid szünetre.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A második felvonásban megtalálta számításait a Vasas és elkezdte ledolgozni a hátrányt, de nem jártak teljes sikerrel. A pálya szinte kettészakadt a folyamatos rohanásban, mindkét oldal nagyon hajott. Örömünkre sikerült 10 egység fölött tartani a differenciát. Végül 50-39-es állásnál vonulhattunk nagyszünetre.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Olybá tűnt, hogy a félidőt követően a vendégek dominálnak, felzárkóztak 5 pontra, azonban remek teljesítménnyel előrukkolva 12 pontos előnyt tudtunk újra kovácsolni. Innentől már csak egyszer tudott közelebb férkőzni a Vasas, valós áttörést viszont nem értek el a pasarétiek.

A különbség 11-13 pont környékén állandósult a véghajrá elején, azonban Theodoreán Alexandra triplájával, illetve a Marshall-Manis páros villanásaival végleg elszakadtunk és eljutottunk a rájátszás kapujához. A lefújás pillanatában felrobbant a csarnok, 94–78 arányban ért véget a találkozó!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A sajtótájékoztatón Magyar Bianka kiemelte, mennyire büszke a csapatra, hogy ilyen nyomás alatt is képesek remekelni a pályán: „Eufórikus állapotban vagyunk, játékosok, edzők, szurkolók egyaránt. A szezon előtt azt tűztük ki célul, hogy az alapszakasz végére kerüljünk a legjobb formába, úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Három dolgot tartottunk ma szem előtt, a fegyelmezettséget, a higgadtságot és a csapatjátékot. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen nyomás alatt ennyire jól teljesítettek. Végig fantasztikus hangulat uralkodott a csarnok parkettjén és a lelátón is, szemmel látható a fejlődés, ami a TFSE-t jellemzi. Örülök, hogy ebben Hegedűs Péterrel immáron harmadik szezonunkban vehetünk részt, az ő munkáját is szeretném kiemelni, hihetetlen szerepe van neki is a sikerekben!”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

TFSE-MTK – VASAS AKADÉMIA 94-78 (28-14, 22-25, 20-22, 24-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 21. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Makrai Márton, Jakab László Imre, Szilágyi Bálint (Sarkadi-Nagy Ágnes)

TFSE-MTK: Theodoreán 10/3, Hegedűs 18/6, Manis 18/3, Dúl P. 13/9, Dúl T. 2. Csere Baa 2, Pusztai 8, Marshall 21/3, Király 2.

Vasas Akadémia: Smailbegovic 15/3, Nunn 23, Papp 11/3, Tóth 5, Madár E. Csere: Budácsik 2, Szerencsés, Salamon 1, Madár K. 4, Pardee 17/9.

Ez a győzelem a nyolcadik helyre repítette a csapatot! Csupán egy lépésre vagyunk a rájátszástól, amihez előbb még a PINKK-et kell hazai porondon felülmúlni március végén.