Férfi NBII Kézilabda

„A sírból hoztunk 1 pontot!”

NBII-es férfi kéziseink szinte lemásolták a lányok eredményét és ugyan olyan gólszámmal játszottak döntetlent a Kiskunmajsai KC otthonában! A házigazda szerezte ugyan az első találatot, de ezt követően mi uraltuk a pályát. Azonban nem sokkal a félidő vége előtt megrázta magát a majsai alakulat és felzárkózott.

A félidei pihenőre 2 gólos különbséggel vonultak a felek, majd azt követően ugyan ott folytatták, ahol abbahagyták. Nem sokkal a vége előtt azonban emberhátrányba kerültünk és az utolsó 2 percben így sikerült egyenlíteni! A mérkőzésen ketten is 12 találatot szereztek. Az egyikük Bohuniczky Bátor, aki hibátlanul végezte el a heteseket, a másikuk a hazaiak játékosa, Vadkerti.

Kiskunmajsai KC – TFSE 29:29 (12:14)

Datzuk Péter edzői értékelője:
„Jól kezdtünk a forró hangulatú kiskunmajsai csarnokban. A jó védekezés mellett kretívan támadtunk, hat gólos előnnyel érkeztünk a félidő hajrájához, ahol kicsit megtorpantunk. Cserékkel próbáltunk frissíteni, de nem sikerült a meccs eleji játékot és feszes védekezést visszahozni, sőt állandósult a két gólos hazai vezetés. A végén négygólos hátrányban megnyitottuk a védekezést és a ránk jellemző gyors játékkal megzavartuk őket, peig emberhtárányban játszottuk le az utolsó két percet! Sírból hoztunk vissza egy pontot. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, a saját játékunkat kell játsszuk minden körülmények között, nekem is előbb kell nyúlnom a cserékhez és a védekezéshez, illetve a fiúknak is bátrabban kell kézilabdázni, mégha kétszázan „szájkaratéznak” is a nézőtéren”

A Dél-alföldi gárda a tavalyi szezon során egyszer sem játszott döntetlent, ráadásul akkor a másik csoport (Dél-kelet) tagja volt és igen előkelő helyen végzett. A tabellán 2 forduló után a 9. helyet foglalják el, míg mi a lányokhoz hasonlóan, szintén a 4. helyet! Következő ellenfelünk az eddig még nyeretlen Szigetszentmiklósi KSK U23 lesz.

Gratulálunk a hétvégi eredményhez srácok!