Kosárlabda Női NBI/A

A román bajnokot fogadtuk

Női kosárlabdacsapatunk első felkészülési mérkőzésére tegnap este került sor hazai pályán. Ellenfelünk a román bajnok Sepsi SIC volt. A zöld-fehér erdélyi gárda a hazai pályájukon megrendezésre kerülő Euroliga selejtezőjére készül jelenleg, míg mi a közelgő szezonkezdetre.

Forrás: @sic.sepsi / Facebook

A két csapat céljai tehát némiképpen mások, mégis számos pontban egyeztek a parketten lévő játékosok, továbbá a szakmai stábok tagjai is. Magyar Bianka vezetőedző úgy fogalmazott, hogy egy végtelenül szimpatikus és alázatos csapatot ismert meg a vendégekben, akik ellen nagyon tanulságos és hasznos mérkőzést tudtunk játszani.

Forrás: @sic.sepsi / Facebook

A találkozót ugyan nem hirdette meg egyik fél sem különösebben az edzőmérkőzés jelleg miatt, mégis örömteli volt látni, hogy hazai és vendég oldalról is érkeztek szimpatizánsok, akik szuper hangulatot varázsoltak az MTK városmajori csarnokába. A mérkőzésen a mi oldalunkról Chante Stonewall ugyan még nem lépett pályára, de a héten már együtt készülhet a kerettel.

Csapatunk felállása a következő volt: Theodoreán, Baa, Tóth T., Pavel, Jenkins. Csere: Herman, Szeitl, Németh A., Burján, Király A., Dúl.

Forrás: @sic.sepsi / Facebook

A mérkőzés kezdete kiegyenlítettre sikerült. Eleinte csak ismerkedtek a felek, ami a dobott pontokon is megmutatkozott: 5 perc játék után 7–7 szerepelt az eredményjelzőn, az első negyed végén pedig 16–16. A második negyed közepén még mindig egál volt az állás: 15 perc után: 23–23, majd kisebb lépéselőnyt dolgoztak ki a Sepsiszentgyörgyiek és 5 pontos előnnyel mehettek a pihenőre.

A találkozón minden játékosunk lehetőséget kapott, külön öröm volt látni, hogyan tudott már most egységesen működni a TFSE-MTK új kerete. Kezdőjátékosaink stabil teljesítménye mellett a kispadunk is ügyesen szállt be a játékba, fontos pontokat szerezve és stabil játékot mutatva.

Forrás: @sic.sepsi / Facebook

A második félidő elején nagyon meglódultak a vendégek, akik 10 perc alatt 18 pontosra dúzzasztották az előnyüket. A végeredmény így eldőlni látszott, azonban szégyent egyáltalán nem vallott csapatunk, hiszen a záró periódusban újfent egyenrangú félként tudtunk játszani. Magyar Bianka már a szezont megelőzően is hangsúlyozta, hogy a védekezés idén kiemelt fókuszba kerül, amit egy Euroligára készülő ellenfél ellen bátran lehetett gyakorolni.

TFSE-MTK – Sepsiszentgyörgy SIC 57–76 (16-16, 9-14, 17-30, 15-16)

A folytatásban maradunk ugyanúgy a bajnokoknál és az Euroligánál: 09.07-én kedden a magyar címvédő Sopron Basket érkezik hozzánk edzőmérkőzésre.

Forrás: @sic.sepsi / Facebook

Arról a találkozóról is beszámolunk majd oldalunkon, élő közvetítés azonban nem lesz.

About the author

Borhi Mihály

1 Comment

Click here to post a comment