Női NBI Röplabda

A realitás talaján

Női röplabdacsapatunk a holnapi nappal kezdi meg a 2019/20-as NB1-es szezon folytatását.
Az eddigi 10 mérkőzés alapján, a korábbi idényekhez képest egyértelmű fejlődésről tettek tanúbizonyságot a lányok, de az ámítások elkerülése végett a legutóbbi cikkben is említésre kerültek a jelen lévő, vagy már áthidalt hullámvölgyek.
Köztudott, hogy minden csapat életében vannak ilyen periódusok, a kérdés az, hogy milyen hamar és mennyire alaposan sikerül átlendülni rajtuk.

Az elmúlt 3 szezonban rendre alsóházi rájátszásra kényszerült csapatunk, melynek során végül mindig sikeresen megőrizte NB1-es tagságát. A tavalyi rájátszás már határozott előrelépés volt a korábban látottakhoz. Ennek fő oka nem a két idegenlégiós kiugró teljesítményében rejlett, sokkal inkább köthető volt a lányok morális és mentális előrelépéséhez melyet csapatként tudtak kamatoztatni.

2019 tavaszára méltán kijelenthetjük, hogy felnőttek a bajnoksághoz, így a csapat és a háttérstáb a következő lépcsőfokon kezdett el gondolkozni. Az idei szezonra eszerint az alábbi jelmondattal vágott neki női röpiseink: „irány középmezőny”.

A reális célok kitűzésénél egy dolog nehezebb csupán, a megvalósítás.
Újdonsült törekvését éppen ezért nem verte nagydobra csapatunk, helyette inkább #lépésrőllépésre kezdett haladni.

Ezen folyamat következő állomása a holnapi, Budaörs elleni mérkőzés, ahol két azonos játékerőt képviselő alakulat lép pályára.
Játékosaink minden bizonnyal a revans vágyával felvértezve készültek az elmúlt 4 hétben, ugyanakkor ellenfelünk háza táján is említésre méltó történések mentek végbe: edzőváltás és új játékos érkezése.

Ősszel idegenben egy végsőkig kiélezett párharcban 3:2-re maradtak alul Leon lányai. Holnap kárpótlásként szeretnének jobbnak bizonyulni a Budaörs csapatánál. Ennek alapjául az elmúlt időszak szorgossága szolgálhat!

Szurkoljunk holnap este 6-tól közösen a hölgyeknek a „D” teremben!

Hajrá TFSE!

#hajrácsajok
#csakegyütt

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!