Kosárlabda Női NBI/A

A negyedik negyedig bírtuk!

Forrás: HUNBASKET

Női kosárlabdacsapatunk a – címvédő Sopront is legyőző – Győr együttese ellen csapott össze a hétvége során.

A két fél legutóbbi mérkőzésén tízpontos győri siker született, pedig a viadal több periódusában is fel tudtuk venni a Rába-partiak ritmusát. Sajnos ezúttal is újabb hiányzókkal volt kénytelen készülni a keret, ugyanis sem Elisabeth Pavel, sem Theodoreán Alexandra nem volt bevethető állapotban.

Az alábbiakban a WBASKET.hu összefoglalóját olvashatjátok:

Mindkét csapat abban a felállásában játszott, melyben az elmúlt héten is láthatták a szurkolók. A győriek ragadták magukhoz a kezdeményezést a mérkőzés elején. Három perc alatt 7-0-s előnyt építettek fel Iványi Dalma tanítványai. A TFSE azonban egy triplával és egy 2+1-es megoldással igyekezett megfogni a meccset. Ez sikerült is a vendégeknek. A játékrész felénél 9-9-nél egyenlített Magyar Bianka együttese. A folytatásban Dubei Debóra triplájával újra a Győr került előnybe. 16-13 után azonban Chanise Jenkins öt pontja zárta az első szakaszt, így 18-16-ra a TFSE-MTK vezetett. A Győr 17 mezőnykísérletéből 7, míg a TFSE 16 kísérletéből szintén 7 volt sikeres az első szakaszban. A hárompontosok jelentették a különbséget. A második negyed elején két és fél percig mindössze egy találatot jegyezhettünk fel, ez Nagy Dóra duplája volt.

Forrás: HUNBASKET

A két gárda sokáig fej-fej mellett haladt. Magyar Bianka 24-23-nál kért időt. Ezt követően a TFSE Dúl Panka büntetőivel és Király Andrea triplájával 28-24-re megugrott. Ez a fővárosi gárda ötödik sikeres hárompontosa volt ezen az estén. Ekkor Iványi Dalma rendelte magához tanítványait. A győriek Dombai Réka és Albina Razheva találataival új lendületet vettek és 31-28-ra fordítottak. Két és fél perc volt még a nagyszünetig. Egy triplával utolérte a házigazdát a TFSE, de ekkor érezhetően a Győr ritmusa érvényesült. 35-31-nél már 11-3-as futást rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. A félidőben 39-34 állt az eredményjelzőn. A győrieknél a 10 pontos Albina Razheva, a TFSE-nél a 12 egységnél járó Dúl Panka volt a legeredményesebb. A Győr 24-14-re vezetett a lepattanókban. A harmadik negyed első percében Dubei Debóra és Dombai Réka 44-34-nél a lélektani 10 pontra növelve a differenciát megerősítette a hazai előnyt.

Forrás: HUNBASKET

Úgy nézett ki, hogy nagyjából 10 pont környékén állhat be a mérkőzés. A TFSE Dúl Panka vezetésével igyekezett a lépést tartani, aki a harmadik szakasz első felében egymaga 7 pontot, közte két triplát jegyzett. A harmadik szakasz hajrája két fordulatot is tartogatott. Előbb 53-43 után Chanise Jenkins és Dúl Panka tripláival 53-49-re felzárkózott a TFSE. A Győr azonban higgadt maradt, joggal bízhatott fizikális fölényében, jobb szerkezetében. Weninger Virág, Dombai Réka és Nagy Dóra találatai zárták a játékrészt. Az utolsó 10 percnek 60-49-ről vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. Két perc alatt 6-0-val 66-49-re módosította az állást a házigazda. A vendégek időkérése után is folytatódott a győriek nagy sorozata. 72-49-nél már 19-0-ban volt Iványi Dalma együttese. A TFSE kosárcsendjét Szeitl Vanessza törte meg. Innen azonban egy újabb 8-0-val 80-52-re szakadtak el a győriek, akik a játék minden elemében riválisuk fölé nőttek. Az utolsó 10 percben a 17-ből 11 kísérlet sikeres lett a hazaiaknál, akiknek ebben az etapban nyolc szerzett labdájuk volt. A hajrában szépített a TFSE, így 82-60-es győri győzelem született.

Végeredmény: UNI GYŐR – MÉLY-ÚT – TFSE-MTK 82-60 (16-18, 23-16, 21-15, 22-11)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Győrffy P., Pozsonyi L., Major Á. (dr. Gincsai J.)

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Canada 7, Dubei 12/6, Oroszova 4, Dombai 15/3, Mompremier 14. Csere: Varga 4, Rozmán, Nagy 7/3, Weninger 3/3, Razheva 16, Baffy, Milkovics.

TFSE-MTK: Süle 2, Tapley 8, Jenkins 11/9, Király 9/9, Dúl 22/12. Csere: Herman, Szeitl 3/3, Tóth 2, Németh, Burján.

Folytatás szombaton, hazai pályán a Ludovika Csata ellen!

Hajrá csajok, hajrá TFSE!!