Cheerleader

A Magyar Bajnoksággal zárult a cheer versenyszezon

A tanév utolsó versenyén is kiemelkedő eredményeket értek el a TFSE cheerleaderei!

A hétvége szombaton a Táncforgataggal indult, melynek idén a RAM Colosseum adott otthont. Talán ez volt az első alkalom, hogy csapat egy fontos verseny előtti napon egy nívós megjelenésen vett részt. Nagyszerű gyakorlatokat mutattak be, így az edzők láthatták, hogy nem lesz gond a versenyen.

Ezt követően pedig jött a verseny napja:
A hétvége sztárja Babály Tekla volt, aki nem elég, hogy a táncosok között jazz kategóriában testvérével évről évre igyekeznek megszerezni a legjobbaknak járó díjat, második éve már az emelés világában is megállja a helyét. Egy éve beválasztották a freestyle pom team válogatottba, így hamarosan az Európa Bajnokság szőnyegén mérettetheti meg magát. Emellett pedig két hét felkészüléssel, mindössze 4 edzés alatt betanulta a dance team koreográfiáját, hogy tudja egy kieső sportoló helyét pótolni és kisegítse csapatunkat!

Senior Jazz Double kategóriában a Babály testvérek (Babály Tekla, Babály Virág) ismét aranyéremmel térhettek haza, a 6 indulóból álló mezőnyben ismét ők bizonyultak a legjobbaknak.

Senior Partner Stunt kategóriában Viki- Boti (Ujj Viktória, Végh Botond) párosunk 4., míg Mogyi- Rómeó (Magyar Zsófia, Váradi Bence) párosunk a  3. helyen végeztek. A párosoknak ez volt életük második versenye a cheerleading egyik legnehezebb kategóriájában. Mindkét páros az első versenyhez képest egy sokkal erősebb, látványosabb gyakorlattal állt szőnyegre.

Senior All Girl Group Stunt Level 5-ben egyre nehezebb dolguk van sportolóinknak, ugyanis egyre erősebb, nagyobb mezőnyben kell eredményesen szerepelniük. Ebben a kategóriában már csak az erős és hibátlan gyakorlat érhet dobogót. Pinkies nevű csapatunk (Dávid Eszter, Halácsi Csenge, Gerstmár Veronika, Jánosi Dóra) a 10 fős mezőnyből a 6. helyezést érte el, míg a Minions (Babály Tekla, Barócsi Emese, Kovács Andrea, Purcsi Nóra) a dobogó 2. fokára állhatott fel a hibátlan gyakorlat bemutatását követően.

Senior Coed Group Stunt Level 5 kategóriában 5. helyezést ért el a Wonders (Babály Virág, Csűrös Balázs, Horváth Csenge, Permizsák Maja). A csapatnak 3 hete volt felkészülni a versenyen elindított formációval.

Senior Freestyle Pom Team Medium kategóriában pedig első helyezést ért el egy olyan gárda, akik szeptemberben álltak össze egy csapattá, és áprilisban volt életük első cheerleading versenye. Ez pedig szám szerint a 2. volt!
 A csapat tagjai: Babály Tekla, Bereti Szanna, Buthi Kinga, Cornea Patrícia, Földesi Adrienn, Király Zsófia, Kriston Tia, Nagy Kinga, Sánta Karina, Talabér Anna, Zentai- Galló Nilla

A Magyar Válogatott Senior Freestyle Pom Team a 2024.06.28-30 között Norvégiában megrendezésre kerülő Európa- Bajnokságra készül. A versenyen bemutatták gyakorlatukat, melyben egyesületünk több tagja is szerepel. Babály Tekla, Babály Virág és Sánta Karina mind a Magyar Válogatott Senior Freestyle Pom Team csapatát erősítik, ráadásul Virág és Karina TF-es hallgatók.

TFSE Cheerleadereinek felkészítő edzőik: Regős Péter, Szecsődi Noémi, Ürmös Fruzsina és Bajkor Fanni, aki szakosztályvezetőként többször is elismeréssel beszélt a szakosztály tagjainak hozzáállásáról, kitartásáról és győzni akarásáról.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Fotó: Csűrös Balázs
Forrás: Bajkor Fanni szakosztályvezető