Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

A legeredményesebb újonc csapat

A női magyar kupában a ZTE NKK csapatával kellett megmérkőznie lányainknak a bronzéremért.

Az első pontokat a zalaegerszegi egylet szerezte Kirby Burkholder jóvoltából, amire tőlünk Chanise Jenkins egyből válaszolni tudott egy triplával. A TFSE lányai kicsit ziláltan kezdték a mérkőzést, így Burkholder vezetésével 12 pontos differenciáig is eljutott a zalai csapat. De egy jól időzített időkérésnek köszönhetően rendezni tudtuk sorainkat, így a negyed végére már csak 7 pont volt a különbség a két csapat között.

A második felvonás elején ismét bekezdtek a zalai kékek, egy 7-0-ás rohanással ismét 10 pont felé kúszott a hátrányunk. Ezt a negyedet sajnos végig dominálta a ZTE, Burkholder és Nagy 18-18, illetve Hayes 12 pontjának köszönhetően, 54-30-as előnyt építettek fel.

A második félidőben 60-40-es állásig tudta őrizni tetemes előnyét a ZTE. Ám a negyed végére sikerült megkezdenünk a felzárkózást, Alisia Jenkins vezetésével egészen 68-52-ig fel tudtunk jönni a negyed végét jelző dudaszóig. A végső felvonásban a Hayes-Nagy-Burkholder trió mellé csatlakozott Horti is, így ismét teljes mértékben dominálni tudtak a zalaiak. Lányaink megpróbálták még a felzárkózást, ám ez 78-66-nál zátonyra futott. továbbiakban és a hajrában is magabiztosan tartotta az előnyét a ZTE, így megérdemelt sikert aratott.

Eredmény:

TFSE-MTK – ZTE NKK 75-94 (16-22, 14-32, 22-14, 21-26)

Legjobb dobók

TFSE-MTK: Alisia Jenkins 24/3, Bernáth Réka 22/12, Chanise Jenkins 8.

ZTE NKK: Keyona Hayes 33, Nagy Dóra 26/9, Kirby Burkholder 18/6.

Így csapatunk a negyedik helyen végzett a magyar kupában, ami újoncként nagyon nagy szó és dicsőség!

Gratulálunk Magyar Biankának és csapatának!

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!