Női NBI Röplabda

A közelgő start előtt…

NBI-es női röplabdacsapatunk számára október közepén elrajtolnak a 2021/22-es szezon küzdelmei. Lányaink ellenfelei az alábbi csapatok lesznek: Budaörsi DSE, CoreComm-VESC, DSZC Eötvös DSE, Gödöllői RC, Jászberény Volleyball Team, Kispest SE, MÁV Előre SC-Bericap.

A szezon kezdetét megelőzően csapatunk edzője, Csépke Gábor ismertette az alapozás során tapasztaltakat, a felkészülés jelenlegi állapotát és a véglegessé vált keretet:

A legutóbbi szezonhoz hasonlóan lehetőséget kívánunk adni utánpótlásunknak az NBI-ben való pallérozódásra. Fiatal játékosaink egyike, Kreisz Kincső befejezte pályafutását. Az ő hiányát nem máshonnan érkező játékossal szerettük volna orvosolni, ezért is variáltunk némileg a szerepeken. Villányi Brigi – aki eredetileg libero lett volna az idei szezonban – négyes ütőként fog a pályára lépni, míg második számú liberoként az U21-es csapat játékosa, Hábetler Hanna fog játszani. Lucassal nagyon elégedettek vagyunk beugró fiatalunk munkájával, példaértékűen dolgozik hétről hétre.

Edzőnk elmondta, hogy jelenleg a felkészülés nyolcadik hetében járnak. A munkát augusztus 2-án kezdték el, első hetekben kiemelt fókuszt helyezve a fizikális alapozásra. Eleinte napi két edzéssel dolgoztak, ami az egyetem kezdetével napi egy tréningre módosult. Az erőnléti felkészülés mellett megjelentek a labdás gyakorlatok is, majd az edzőmérkőzések.

Csépke Gábor a csapatban kialakult összhang és lelkesedés kapcsán is elismerően nyilatkozott:

Természetesen jelen van a fáradtság, ami az edzőmérkőzések során is tapasztalható volt, de pont az alapozás mostani időszaka az, amikor erre szükség van. Mindenki becsülettel dolgozik, így ki merem jelenteni, hogy jó úton járunk. Kevesebb, mint egy hónap van hátra az első bevetésig, céljaink pedig egyre jobban körvonalazódnak. Legfontosabb elvünk a folyamatos fejlődés, melynek jegyében számszerű eredmény helyett, a csapatként való előrelépést fogalmaztuk meg. Azt azért bátorkodom körvonalazni, hogy a rájátszásba szeretnénk bekerülni, lehetőleg minél jobb helyen.

Az idei szezonban az 1-4. helyezett kvalikálja magát a „play off”-ba, ahol oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg a felek. Fontos változás az előző évaddal szemben az, hogy az alapszakaszban elért eredmények hozott pontként számítanak a rájátszás végkimenetelében. Az alapszakaszt első helyen záró csapat 6 pontot, a második 4 pontot, a harmadik 2 pontot, míg a negyedik helyen továbbjutó 0 pontot visz magával.

A szezon menete:

Az alapszakaszt október 14-én kezdik meg lányaink a Jászberény otthonában. Sűrűnek ígérkezik a menetrend, melynek értelmében november 26-án már be is fejeződik az első kör és másfél hónap pihenő vár a csapatokra. A pihenő lehetőséget nyújt egy „mikroalapozás” elvégzésre, amit az alapszakasz második körének kezdetéig végeznek majd a hölgyek. Január végétől március elejéig befejeződik az alapszakasz, majd egyből kezdődik a rájátszás.

Az ellenfelek kapcsán így fogalmazott a tréner: Nem sokakat láthattunk játszani, mivel mindenki mostanság kezdte el az edzőmérkőzéseket. Előzetes információink alapján a Székesfehérvár és a Debrecen erősödött, a tavalyi bajnok Gödöllő némileg gyengült, a Jászberénynél és a Budaörsnél nem tudunk változásról. A két újoncot nem szabad lebecsülnünk, jelentős erősítésen mentek keresztül.

Két edzőmérkőzést játszottak eddig lányaink, előbbit az extraligás MTK ellen, a másodikat pedig a tavalyi harmadik helyezett Székesfehérvárral. Ezekről így vélekedett edzőnk:

Az első találkozó kiválóan sikerült abból a szempontból, hogy tisztán láthattuk, merre is járunk az alapozásban, továbbá sikeresen kiszakított minket a monoton edzésmunkából. A második találkozón el kell ismerjem, hogy vétettünk néhány hibát koncentrációt illetően. Igaz, előtte hosszú napokon át durva fizikális terhelés érte a csapatot. Nem volt meg a tűz bennünk, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. A mérkőzés összességében megmutatta, mire kell még nagyobb hangsúlyt fektetni technikailag és taktikailag egyaránt.

Csapatunk jelenleg is minden erejével azon dolgozik, hogy a TFSE röpiseihez méltó lendülettel, alázattal és tűzzel felvértezve érkezzen majd meg a Jászberény elleni nyitómérkőzésre. A szezon menetrendje ITT érhető el.