BLSZ I Labdarúgás

A hajrában kaptunk ki Pasaréten

A budapesti labdarúgó élvonal mezőnyéből nekünk kellett a legtöbbet várni arra, hogy hazai környezetben léphessünk végre pályára. A bajnokság 5. fordulójában papíron került csak sor minderre, hiszen Pasaréten játszottunk a Csörsz utca helyett. Ezúttal az évek óta élmezőnyhöz tartozó Építőket fogadtuk.

A mérkőzés pikantériáját többek között az adta, hogy több játékosunk, így Nemes, Borgulya és Pump is az ellenfél sorait erősítette még a legutóbbi kiírásban. Az első perctől kezdve parázs hangulat jellemezte az összecsapást, Kiss játékvezetőnek ötször is a zsebéhez kellett kapnia az első félidőben. Helyzetek inkább előttünk adódtak, sokszor leptük meg ellenfelünket mélységi indításokkal, gyors kontrákkal, de gólig nem jutottunk. Félidőben: 0–0.

A második etapra fordulva éledezni látszott az eleinte belső feszültséggel is küzdő ellenfél, a mi oldalunkon egyre kevesebb lehetőség adódott. Egyik fél sem ült bele a gólnélküli döntetlenbe, a mi oldalunkon Kovács Gábor vezetőedző több cserével igyekezett frissíteni a csapatot. Az utolsó negyedórára fordulva az Építők kezébe került az irányítás, amivel rövid időn belül kétszer is élni tudtak. Közel három perc alatt két gólt lőttek, amivel sokkoltak minket és 0–2 arányban diadalmaskodva vitték el tőlünk a három pontot.

BLSZ I. osztály
5. forduló
TFSE – 43. sz. Építők SK 0–2 (Kmetykó K. 78., Laukó 81.)
Budapest, Fővárosi Vízművek SK Sporttelep. Vezette: Kiss G.

Ami az izgalmakat illeti, sosem volt panasz a budapesti I. osztályra. 5 forduló elteltével már csak egy veretlen csapat van a bajnokságban, az eddig két mérkőzéssel kevesebbet játszó tavalyi bajnok Unione FC.

Focistáinknak eddig sem volt könnyű dolga, de a folytatás sem lesz leányálom. Sorrendben a Testvériség (8.), II. Kerület (10.), Csepel TC (2.), Unione FC (7.), Szent István SE (12.) következnek. A soron következő, Testvériség elleni idegenbeli összecsapásra szeptember 23-án 16 órától kerül sor.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!