Kosárlabda Női NBI/A

A CSATA még csak most indul…

A múlt heti ceglédi győzelem után, lányaink jelenleg a 6. helyet foglalják el a Női NBI/A-ban. Ám ismét nagy megmérettetésnek néznek elébe. A 4. helyezet NKE-FCSM Csata csapata érkezik hozzánk, a Városmajorba.

A Csata csapata jelenleg 4 lejátszott mérkőzéséből hármat megnyert és csupán egyet veszített el. Az első meccsükön, a Sopron Basket diadalmaskodott felettük, a másik háromban pedig, a ZTE Női KK-t, a Vasas Akadémiát és múlt héten az ELTE BEAC Újbuda csapatát sikerült legyőzniük.

A Csata keretében négyen is 10 pont feletti meccsenkénti átlaggal rendelkeznek:
Megan Elizabeth GUSTAFSON: 19.8
HORVÁTH Bernadett Katalin: 14.5
Emma Jean CANNON: 14
LELIK Réka: 12

Az újonc TFSE-ben harcoló lányainknak sem kell szerénykedni. Az eddigi 5 meccsünkből, hármat megnyertünk és a maradék kettőt elvesztettük. A két elveszített mérkőzés sem szégyen, hisz a DVTK és Sopron csapatától kaptunk ki (a tavalyi ezüstérmes, illetve aranyérmes).
Három győzelmünkből kettőt Pécsett szereztünk, a PINKK Pécsi 424 és PEAC-Pécs ellenében. A múlt heti forduló folyamán, csodálatos csapatmunkával tudtunk felül kerekedni a VBW CEKK Cegléd lányain.

A TFSE keretében ketten átlagolnak eddig 20(!) pont felett meccsenként:
Alisia JENKINS: 21.6
Chanise JENKINS: 21.4
és még ketten vannak 10-hez közel:
SÜLE Krisztina: 10.3
BERNÁTH Réka: 9.

Két dolog biztos:
1.: az NKE-FCSM Csata gárdája nem lesz kis falat a Magyar Bianka által irányított lányainknak.
2.: a TFSE-s lányok mindent meg fognak tenni hazai pályán, hazai szurkolók előtt, hogy ismét bebizonyítsák, az NBI/A-ban a helyük.

Hajrá lányok!
Hajrá TFSE!

Cz.G.