Kosárlabda Női NBI/A

A Cegléd ellen folytatjuk!

NBI/A-s női kosarasaink újabb hazai találkozóra készülnek, amit a még nyeretlen VBW CEKK Cegléd ellen fogják játszani. Egyértelműen fontos mérkőzés áll előttünk, hiszen mostantól javarészt a saját „súlycsoportunkban”, hasonló kvalitású klubok ellen léphetünk parkettre.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Négy egymást követő hazai, majd utazás Sopronba, ez volt az elmúlt 3 hét sűrű programja. Immáron 6. bajnoki találkozónkra készülünk, tehát nem leszünk teljesen pihentek. Ugyan nem minden alakult úgy, ahogyan szerettük volna, de van egy győzelmünk (Csata) és a Városmajorban sikerült megszorongatni az Euroliga győztes Sopront, illetve egy félidő erejéig az Euroliga főtáblára jutó DVTK-t is! Ezúttal adott a lehetőség, hogy egy olyan csapattal mérkőzzünk meg, akivel papíron egy súlycsoportba tartozunk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A Cegléd sorsolása sem volt könnyú: játszottak a Sopronnal, találkoztak a Szekszárddal és a Győrrel, illetve a PEAC-cal is. A VBW CEKK Cegléd a legutóbbi fordulóban kőkeményen megszorongatta a Pécset, idegenben 87–85 arányban maradtak alul. Azon a találkozón pontgyárosuk, Kiana Williams 30 egységig jutott.

Több dolog is mellettünk szól a mérkőzés kapcsán. Első és legfontosabb a hazai pálya előnye, ezt követi az erősebb csapatok (Sopron, DVTK) ellen nyújtott pazar teljesítményünk és vegül, de nem utolsó sorban annak ténye, hogy feljutásunk óta összesen 6 alkalommal játszottunk egymás ellen, de mindig nyerni tudtunk!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az összecsapás előtt Pusztai Petrával beszélgettünk a kemény bajnoki startról, a 3×3 világbajnokság tapasztalatairól és természetesen az előttünk álló összecsapásról:

5. forduló: TFSE-MTK – VBW CEKK Cegléd  (10.15. 18:00)
MTK Kosárlabda Csarnok, Városmajor
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Balog György Attila, Rózsavölgyi Alexandra (Maár Gábor)

Hajrá lányok, hajrá TFSE!