Női NBI Röplabda

A bajnoki cím és a feljutás kapujában

A TFSE női röplabdacsapata április 16-18. között az NBI-es bajnoki döntő utolsó állomásán, Gárdonyban mérkőzhet meg a bajnoki címért és az ezzel járó extraliga kvalifikációért.

A bajnokság lebonyolításának értelmében az NBI-es alapszakasz első három helyezett csapatai: a MÁV Előre Bericap, a TFSE és a Gödöllői RC három „minitorna” keretein belül mérhetik össze tudásukat. Mindhárom klub rendez egyet a fenti tornák közül, ezeken pedig mindenki játszik egymással és bajnoki pontgyűjtéses rendszerben alakul ki majd a végeredmény.

Eddig két tornán vagyunk túl. Először a Gödöllői RC volt a házigazda, majd két héttel később a TFSE rendezésében indulhatott útnak a labda. Most hétvégén az alapszakaszgyőztes otthonába látogatnak a felek, ahol meglepetésre a két vendég (Gödöllői RC és TFSE) között fog eldőlni a bajnoki elsőség sorsa.

Jelenleg fej-fej mellett áll csapatunk a Gödöllővel. Olyannyira nagy az egyezőség, hogy az aktuális helyezés kihirdetéséhez az egyik leghátrébb sorolt mutatót (szerzett pontot) kellett figyelembe vennie a Magyar Röplabda Szövetségnek. A két csapat egymás elleni és MÁV Előre elleni eredményei egyaránt azonosak, a nyert és vesztett szettek száma szintén, ezen felül még a vesztett pontok száma is…

A hétvégi torna tehát igazi döntőnek bizonyul, ahol a TFSE történelmet írhat. Ehhez a pénteki nyitómérkőzésen 3-0 vagy 3-1 arányban kell legyőzni a házigazdát, majd másnap – szombaton – a Gödöllői RC csapatánál kell jobbnak bizonyulni. Természetesen más forgatókönyvvel is összejöhet a bajnoki cím, a fent leírt verzió a legkézenfekvőbb eset.

ZÁRÓ TORNA menetrend:

04.16. 18:30 (péntek): MÁV Előre Bericap – TFSE
04.17. 18:30 (szombat): TFSE – Gödöllői RC
04.18. 18:30 (vasárnap): MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC

Szurkoljunk közösen a lányoknak!

A hétvégi mérkőzéseket youtube-on követhetitek majd élőben. A közvetítések linkjét a hét folyamán facebook és instagram oldalunkon tüntetjük majd fel.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!