BLSZ I Labdarúgás

9. helyen zártak labdarúgóink!

280 nappal a BLSZ I-es idény rajtját követően a 30. forduló következett, mely a szezon utolsó felvonásának bizonyult. Fiaink a tavalyi 13. helyhez képest már biztos volt, hogy előrébb végeznek, a kérdés csak az volt, hogy pontosan hol fejezik be a küzdelmeket.

A budafokiakkal szemben lejátszott legutóbbi három mérkőzésünkön rendre nem tudtunk gólokat szerezni, a 2022/23-as szezonban 0–1 és 0–2 volt a mérlegünk velük szemben, a mostani évad első egymás elleni megmérettetését pedig gól nélküli döntetlennel (0–0) fejeztük be. Sajnos a sorminta folytatódott, ezúttal sem tudtunk borsot törni a XXII. kerületiek orra allá.

Élesebben kezdtek a hazaiak, akik Greksa góljával már az 5. percben előnyhöz kerültek. Az irányítás maradt náluk és előbb Horváth 27. minutumban jegyzett találatával, majd Vámosi 34. percben lőtt góljával kialakították a félidei 3–0-ás eredményt.

A szünet után ott folytatták, ahol abbahagyták, mi pedig nem találtunk rajtuk fogást. A helyi ikon, Vaszicsku Gergő az 54. percben rezgette meg Benkő Márk hálóját, majd Harsányi és a dupláig jutó Horváth tették fel a pontot az i-re. A szezon legsúlyosabb vereségét szenvedtük (6–0) és a többi rivális bukásáért szorítottunk, hogy a lehető legjobb pozícióban zárjunk.

BLSZ I. – 30. forduló
Budafoki MTE II. – TFSE-11Teamsport 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Greksa, Horváth (2), Vámosi, Vaszicsku, Harsányi

Versenyfutásunk egyik kiemelt résztvevője, a Vízművek hozzánk hasonlóan vereséggel zárt, így őket megelőztük, azonban az utolsó két fordulót sikerrel abszolváló Építők két helyet ugorva érte el a bajnoki 8. helyezést, nekünk pedig a 9. pozíció jutott.

Csapatunk 30 mérkőzésen 10 győzelmet, 5 döntetlent és 15 vereséget jegyzett, a 45 lőtt gól mellé 60 kapott találat társult. Összességében 4 helyezéssel és 7 ponttal tudtunk többet szerezni, mint a legutóbbi kiírásban.

Gratulálunk srácok a TOP 10-ben való záráshoz! Jó pihenést kívánunk!

Fotó: Borhi Mihály
Tabella: MLSZ

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!