Kézilabda Női NBII

Magabiztos hazai győzelem!

Május 9-én a TFSE női kézilabdacsapata újabb sorsdöntő találkozót vívott, ezúttal a Tatabányai SC ellen. Az előző fordulóban aratott nagyarányú sikerből kiindulva a hölgyek számára minden adott volt az újabb pontszerzéshez.

Az első félidő álomszerűen kezdődött, 15 perc után 11-4 állt az eredményjelzőn. Molnár Noémi parádézott a kapuban, több alkalommal is hatalmas bravúrokat mutatott be. Remekül működött a mezőnyjáték támadásban és védekezésben egyaránt. A szünet előtt a vendégeknek némileg sikerült visszazárkózni, de a vezetés így sem forgott veszélyben, 18-14-el vonulhattak a pihenőre a felek.

A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb volt, gyakorlatilag gólra góllal válaszoltak a lányok. A 4 találatos differencia megszilárdult a két alakulat között, így a győzelem nem forgott kockán egy pillanatig sem. A hajrát és a második 30 percet is megnyerte Herbert Krisztián egysége, így újabb 2 pontot sikerült bezsebelnie a gárdának.

Végeredmény: TFSE – Tatabányai SC 32-27 (18-14)

A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, ugyanis ősszel 27-24 arányban a bányászok bizonyultak jobbnak. A korábban is említett Molnár Noémi kiemelkedően védett, a mezőnyben pedig Szijártó Helga fogott ki remek napot a szélen, 7-szer volt eredményes. Manczal Dóra hatszor talált az ellenfél hálójába. Védekezésben remekül sikerült hatástalanítani a Tatabánya góllövőlista vezető játékosát, tehát minden játékosunk dicséretet érdemel.

Már csak 2 mérkőzés maradt a szezonból, a következő játéknapon a Vasas SC U22 otthonában kell folytatni a harcot. A találkozót május 16-án, vasárnap 15 órától rendezik majd. Elnézve a társaság lendületét, benne lehet a pakliban egy újabb szép siker!

Bravó csajok, hajrá TFSE!