Kosárlabda Női NBI/A

6. érkező – Monika Czinano

Név: Monika Czinano
Életkor: 23 év
Magasság: 191 cm
Poszt: 5
Mezszám: #25

A minnesotai Watertown-ból származó Monika Czinano neve ismerősen csenghet a kosárlabda szerelmeseinek, ugyanis az amerikai leányzó az egyetemi kosárlabdázás legmagasabb fokáról érkezik a TFSE-MTK-hoz, egyenesen az Iowa Hawkeye csapatából. Az édesapja (Gyula) révén magyar vérrel is rendelkező Monika 5 éven át erősítette az NCAA mezőnyének egyik legerősebb csapatát (Iowa), ahol kulcsfigurává nőtte ki magát.

Első egyetemi évében olyan csapattárs mellett is pallérozódhatott, mint a későbbiekben Magyarországot is megjáró egyetemi ikon Megan Gustafson. Monika második szezonjától alapembernek mondhatta magát, miután valósággal berobbant és 16.0 pontot átlagolt 29 lejátszott mérkőzésen, miközben átlagosan 27.9 percet töltött a parketten.

Harmadik és negyedik évében tovább javult a teljesítménye, előbb 19.3 ponttal, 5.8 lepattanóval zárt 30 összecsapáson (29.7 perc átlag meccsenként), majd 21.2 pont, 6.2 lepattanó szerepelt a neve mellett 68%-os mezőny és 84%-os büntetőmutatóval.

Ha ez még nem lett volna elég dicsőség, akkor az egyetemi karrier megkoronázásaként jött az utolsó Iowa-i év, ahol 38 meccsen át vezette csapatát egészen a bajnoki döntőig, átlépte a 2000 karrier-pontot (2413), ezt követően pedig 26. helyen draftolta a Los Angeles Sparks (WNBA). Május közepéig a csapattal készült, előszezon mérkőzésen is kipróbálhatta magát, azonban a főidényre már nem maradhatott a lila-sárga Los Angeles-i alakulatnál.

Egyetemi karrierjének összesített adatai: 2413 pont, 787 lepattanó, 162 lejátszott találkozó. Átlagosan 23.6 játékperc, 14.9 pont, 4.9 lepattanó, 67.1% mezőny kísérlet, 75.3 % büntető arány az öt éves mutatója.

Monika első profi idényére készül, így biztosan benne is sok izgalom és kérdés lapul. Minden okunk adott reménykedni vele kapcsolatban, hiszen éveken át meghatározó pillére volt az NCAA mezőnyének.

Welcome to the team, Monika!

TELJES A KERET, ezzel az örömhírrel zárjuk sorainkat!