Kosárlabda Női NBI/A

Sikertelen várvédés

A Tippmix Női NB I. A csoportjában szereplő női kosárlabda csapatunk tegnap 18:00-tól fogadta az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét.

Az első negyed elején szoros védelmünkkel kétszer is hibára késztettük a vendégeket, gyorsan pontokat is tudtunk gyűjteni, számszerint ötöt. Ezt követően mi kényszerültünk hibázni, amit ki is használtak a Szekszárdiak. Gyorsan kiegyenlítettek és átvették a vezetést. Egészen 9-16-ig növelték az előnyüket, amit Magyar Bianka tört meg egy időkéréssel. A vendégeket ez nem zavarta meg, továbbra is jól pörgették a labdát kézről-kézre, aminek az eredménye 12 pontos vendég vezetés lett az első negyed végén. (11-23)

A második felvonást egy sikeres Bálint Réka kettessel nyitotta az Atomerőmű. Amire Alisia Jenkins szintén két ponttal válaszolt. Ezt követően sok személyi hibát láthattunk mindkét fél részéről. Az ebből adódó – sok – büntetőnek köszönhetően, az egész játékrész alatt a vendég csapat tartotta a 12-15 pontos vezetést. Az akadozó játék megszakításának céljából Djokics Zeljko időt kért a félidő hajrájában. Ám az időkérést követően már csak Bernáth Réka volt eredményes a büntetővonalról, így 16 pontos vendég vezetéssel vonultak nagypihenőre a hölgyek.

Félidő: 28-44

A harmadik negyedet, gyors 7-2-es szériával kezdte az Atomerőmű, ezzel 21 pontra növelték az előnyüket. A játékrészben ismét rendkívül jól működött a szekszárdi gépezet, hibáinkat kihasználva stabilan tartotani tudta a 20 pont körül előnyét. Mi nem tudtuk érvényesíteni a dobásokra épülő játékunkat, sajnos többnyire csak a gyűrű alól, vagy a büntetővonalról tudtunk operálni.

A végső negyedre, 44-62-es állásról indulhattak a csapatok. A továbbra is szaggatott és kosárszegény játékra, három perc játék után, 46-66-os állásnál kért időt Magyar Bianka. Az időkérést követően a vendégek centere, Goore tudott faulttal együtt eredményes lenni a gyűrű alól. Majd Bernáth Réka tudta leszedni a támadó lepattanót, amit visszatérve, faulttal együtt szintén bedobott. A mérkőzés végén még pár gyors támadással tudtunk faragni a 25 pontos hátrányunkból, de a felzárkózáshoz már késő volt – sajnos. Így az első három után, a negyedik negyedet is megnyerte az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Végeredmény: 54-75

Jövőhéten hazai pályán fogadjuk a PEAC-Pécset, akiknek szeretnénk visszavágni a múltheti vereségért!

Hajrá csajok, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!