Kosárlabda Női ANB I Zöld

Zsinórban a 4. győzelem az U23-as csapattól!

Női Amatőr NB1 Zöld csoportjában szereplő kosárlabda csapatunk december 5.-én Tatai SE csapata ellen lépett parkettre. Lányaink az utóbbi három mérkőzésen nem találtak legyőzőre, így az elsődleges cél a szombati összecsapáson a győzelem volt.

A mérkőzést a TFSE-s lányok kezdték jobban, a második percben Kelemen Barbara Anna megszerezte a mérkőzés első pontjait. A negyedik percben a hazaiak még egalizálni tudták a 4 pontos előnyünket, de innentől kezdve nem volt kegyelem a vendéglátók számára. Az első negyed végére szép játékkal magabiztos előnyre tettünk szert.

Első negyed: 9-20

A második játékrész elején sok hiba csúszott a játékunkba, sok hiba jellemezte a csapat játékát.A hazai csapat igyekezett kihasználni ezeket a hibákat és közelebb férkőzni hozzánk. Szabó Evelin hárompontosa a 15. percben lökést adott a csapatnak és így a negyed végére még növelni is tudtuk az előnyünket.

Második negyed: 18-36

A harmadik negyedet jobban kezdték a lányok, mint a másodikat. Galli-Hirling Borbála rögtön a pályára lépése után egy sikeres közelivel és egy sikeres közép távolival növelte a csapatunk előnyét. Ahogy telt az idő látszott, hogy a hazaiak egyre jobban fáradnak, több hiba is belecsúszott a játékukba és ezeket lányaink könyörtelenül kihasználták.

Harmadik negyed: 30-58

Az utolsó negyed az eredmény szempontjából már csak formalitás volt, becsületére szóljon mindkét csapatnak, hogy sportemberekhez méltóan komolyan vették ezt a játékrészt is. Többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a lányok közül, egy igazi csapatmunka volt ez a nagy arányú győzelem.

Végeredmény: 48-83

Hajrá TFSE!