Kosárlabda Női NBI/A

5. érkező – Angeliki Vintsilaiou

Név: Angeliki Vintsilaiou
Életkor: 25 év
Magasság: 175 cm
Poszt: 1-2
Mezszám: #10

Az Athénban született 25 éves játékos végigjárta a görög korosztályos válogatottak sorát, tehetséges és szorgos sportolóként haladt profi karrierjének eddigi állomásain. 20 éves korában görög másodosztályú (A2) bajnok lett, csapatát legjobb pontszerzőként segítette az A1-es ligába történő feljutásban. Első élvonalbeli évében az egyik legjobb görög játékosként lépett elő szerzett pontok tekintetében.

Eddigi karrierje során játszott a számára hazai terepként ismert Giannina csapatában, ahonnan 2021-ben a svéd A3 Basket Umea alakulatához igazolt, ott egészen a bajnoki elődöntőig menetelt. Később megfordult a görög Panathianikos, a török Elazig II Ozel Idare majd az olasz Sassari csapatában is. Az előző idényben a lengyel fővárosban próbált szerencsét, a Polonia Warszawa csapatában 16 bajnoki meccsen 10.9 pontot átlagolt, 2.9 lepattanót szedett, 3 asszisztot jegyzett és 1.6 labdát szerzett, de játszott az EWBL (Kelet-Európai Női Kosárlabda Liga) legutóbbi kiírásában is, ahol bronzéremig jutott a varsói gárdával.

2021-ben bemutatkozott a felnőtt görög válogatottban is, ahol több tétmeccsen is lehetőséget kapott már.

Idén május végéig az ausztrál élvonalban töltött időt a Hobart Chargers csapatánál, ahol kulcsjátékosként foglalkoztatták. 10 mérkőzésen 11.5 pont, 4.9 lepattanó és 3.4 assziszt volt az átlaga a kenguruk földjén.

Angeliki Vintsilaiou kapcsán érdekesség, hogy van egy ikertestvére, Stavriani, aki hozzá hasonlóan élvonalbeli profi kosárabdázó. Angeliki 25 éves korára már 7 profi csapatban is megfordult, ez mindenképpen nagy tapasztalatra enged következtetni. Reméljük, hogy megtalálja nálunk számításait és szuper szezonnak néz elébe.

Üdvözlünk a TFSE-MTK-nál, Angeliki! Sok sikert kívánunk Magyarországon!