Kosárlabda Női NBI/B

Fájó vereség a 4. fordulóban

Vörösházi Jázmin 16 pontjával a TFSE-MTK U23 legeredményesebb játékosa volt.

A Női Amatőr NB I Zöld csoportjának 4. fordulójában kosárlabda csapatunk a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatával mérkőzött meg hazai pályán. A Szombathelyi Egyetem ellen elszenvedett vereség után a lányok a győzelmet tűzték ki célul ezen a vasárnap délutánon.

A mérkőzés első negyede kiélezett küzdelmet hozott. Először a vendégek szereztek vezetést, majd a TFSE-s lányoknak sikerült a fordítás, de ezt az előnyt nem sikerült megtartani a negyed végéig. Folyamatos pontváltás zajlott a két csapat között, Vörösházi Jázmin hiába szerzett 9 pontot a TFSE csapatának, a játékrésze vége döntetlennel zárult.

Első negyed: 14-14

A második negyedet mi kezdtük jobban, Takács Emese révén kerültünk előnybe. A játékrész hátra lévő részében viszont a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia vette kezébe az irányítás. Először kiegyenlítettek, majd a 19. percben 21-27-re meg is léptek a vendégek a mieinktől. A negyed végére Kelemen Barbara Annának és Jambrik Barbarának köszönhetően felzárkóztunk 3 pontra.

Második negyed: 23-27

A félidőben kicsit leültek a csapatok, ennek köszönhetően kissé döcögősen indult a harmadik negyed, mindkét oldalon több hiba is becsúszott a meccsnek ezen szakaszán. A 24. percben érkezett az első pont méghozzá a Dávid Kornél Akadémia játékosától Szőke Cintia Fannitól, aki sajnos a 20 szerzett pontjával ellenfelünk legjobbjának bizonyult a mai napon. Lányaink küzdöttek becsülettel, a negyed 7. percében meg is fordították a mérkőzést 30-29-re. A TFSE szurkolók legnagyobb bánatára a mérkőzésen ez volt az utolsó pillanat, amikor a hazai csapat kezében volt az előny. A negyed végére a vendégek visszaszerezték a vezetést.

Harmadik negyed: 34-38

Az utolsó játékrész végére csapatunk elfáradt, a vendégek pedig éltek a lehetőséggel és kihasználtak hibáinkat. Az első három negyedben mutatott játék alapján túlzó különbséggel szenvedtek vereséget lányaink ezen a vasárnap délutánon.

Végeredmény: 46-59

Jövőhéten idegenben a Szolnok MÁV Sportegyesület ellen lépnek pályára lányaink. Sok sikert kívánunk!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!