Kézilabda Női NBII

Úton a győzelem felé

A TFSE női kézilabda csapata az NBII északi csoportjának negyedik játéknapján Salgótarjánba látogatott, ahol a Csépe Salgótarjáni SKC vendégeként léptek pályára a hölgyek. Már a találkozó előtt merültek fel probélmák, több játékos sajnos nem tudott elutazni sérülés vagy betegség miatt, így csak 12 nevezett volt a keretben. Ezen felül a mérkőzésre korlátozott számban engedtek be szurkolókat, ez is a hazai gárda malmára hajtotta a vizet.

Sajnos rosszul kezdte az alakulat a meccset, a nyitott védekezés nem vált be a salgótarjáni lábbal jól cselező játékosai könnyű ziccereket tudtak lőni. Azonban a TFSE két átlövője gyönyörűen mutatkozott be, mindkét oldalról egy egy olyan kapuralövéssel kezdtek, hogy hirtelen a tarjáni szurkolók hangja is elment. Ezzel szemben a sok pontatlansag miatt a félidőt 5 gólos hátránnyal zárták a lányok(15:10).

A második játékrész eleje kissé döcögős volt, de már az ébredezés jeleit lehetett létni a gárdán.Védekezésben változtatott Viglási Zsuzsa vezetőedző, a zárt forma pedig össze is állt, elől is szép összjátékokak mutattak be a csajok. A félidő utolsó 10 perceben a kapus teljesítmény is feljavult és a különbség 1-2 gólra csökkent, de sajnos ennél közelebb nem siekrült kerülni a borsodiakhoz.

Végeredmény: Csépe Salgótarjáni SKC – TFSE 26:23

A mérkőzést Viglási Zsuzsa vezetőedző értékelte:

„Bizakodva bár kevesen utaztunk el Salgótarjánba a következő idegenbeli bajnoki mérkőzésünkre. Sok a beteg és a sérült is így ismét egy kapus és 11 mezőnyjátékos volt harcra kész. Nem kezdtük jól a meccset, nehezen állt össze a védekezésünk. Elöl a támadások során szép megoldásokat választottunk, de a ziccereket kihagytuk. Ezt a hazai csapat a 23.percben ki is használta és már 4 góllal vezetett (12:8) A második félidőben több faultot kértem és jobb helyzetkihasználást.”

A 42.perctől a jobb védekezésnek és a javuló kapus teljesítménynek köszönhetően egy 2:7-es sorozatot értünk el és ezzel az 54.percben Rácz Alma, Stachó Vivien, Szijártó Helga, Ragó Rebeka góljaival már 24:23 volt az eredményjelzőn. Sajnos ekkor mi ijedtünk meg nem a hazai csapat és elejtett labda, kihagyott ziccer után máris 26:23 lett a végeredmény. A döntetlent megérdemeltük volna mert a második félidőt még nyertük, 48 -19 volt a fault arány a javunkra, de a 23 lőtt gól kevés idegenben.

De a csapat javuló tendenciát mutatott remélem a következő végre hazai mérkőzésünkön (Budakalászi SC) már nálunk lesz a kettő pont. A rossz hír, hogy a betegek és a sérültek mellé két komolyabb sérültünk is lett a mérkőzésen.

Mindenképpen pozitívumokat lehet felfedezni a mutatott játékban, jóval kevesebb a kapott gól az előző fordulókhoz képest, a sok hiányzó igen csak megnehezíti dolgokat, így aki egészséges, nagyon sokat kell vállalniuk a pályán, de jó irányba halad az együttes, és csak idő kérdése a győzelmek megszerzése. Jelenleg a tabella 9. helyét foglalja el a társaság.

Október 17-én a hazai környezetben lép pályára a klub, a Budakalászi SC látogat a Zágrábi utcába 18 órai kezdettel, sajnos továbbra is zárt kapuk mögött.

Hajrá TFSE!