Kajak-Kenu

4 szám / 4 érem – Tovább menetelnek kajakosaink! 

A legutóbbi hétvége is kajakos sikerek jegyében telt. A Fadd-domboriban rendezett Vidék-bajnokságra az ország számos pontjáról érkeztek versenytársak, így tett a TFSE két versenyzője, Borhi Mihály és Czuffer Attila is.

A „VB” jellegzetessége, hogy a csapatoknak nincs módja versenyegyesülésre, kizárólag egyesületen belüli szövetkezésekre van lehetőség. Sportolóink emiatt 4 számban álltak rajthoz, értelemszerűen a két páros indulásban együtt (K1 500m, K1 1000m, K2 500m, K2 1000m).

A múltheti verseny óta nem sok lehetősége volt a Borhi-Czuffer duónak gyakorolni K2-ben. Először egy nappal a pénteki versenyt megelőzően csúsztak ki a srácok vízre együtt, azonban egyből kellő összhang és remek mozgás jellemezte őket, így bizakodva utaztak a kedvelt Tolna megyei üdülőhelyre.

A versenyen összesen 56 csapat 1446 versenyzője vett részt, ezzel az Országos Bajnokságok mellett a legnagyobb létszámnak örvendő kajak-kenus rendezvényről beszélhetünk.

A pénteki versenynap délelőttjén mindkét versenyzőnk sikerrel vette a K1 500 méteres előfutamokat. Borhi Mihály 2., Czuffer Attila 3. helyen zárt előfutamában, a Döntőben pedig egymás mellé sorsolták őket. A délutáni fináléra viharossá vált a szél, már-már evezhetetlen körülményeket okozva. A rajt után kevéssel Borhi sajnálatos módon nem tudott kivédeni egy oldalról érkező nagy hullámot, ami miatt beborult és feladni kényszerült a számot. Czuffer Attila számára ellenben jól jöttek a nehézségek, ő egészen a dobogó 3. fokáig menetelt.

Az alig másfél órával későbbi páros döntőre (K2 500m) különböző lélekállapottal érkeztek a fiúk, azonban ez nem okozott gondot számukra és együtt ezüstéremig jutottak. Jól látható, hogy hatalmas különbséggel nyúlt el az első két páros, akik közül a mieinknek ez csupán a második „összeülése” volt.

A verseny második napja a K1 1000 méteres előfutamokkal indult. Borhi Mihály minden akaratát összeszedve akart bizonyítani az előző napi egyes fiaskót követően, ezért meggyőző fölénnyel (több, mint 5 mp a második előtt) nyerte az első kart, bejutva így a döntőbe. Czuffer Attila teljesítménye is kellően magabiztos volt, ő a kővetkező előfutamban zárt 2. helyen, ezzel csapattársa mellé kvalifikálta magát a fináléra.

A döntőre még rosszabb időjárási viszonyok érkeztek, mint egy nappal korábban, srácainkat azonban ez nem zavarta meg. Az első 700 méteren fej-fej mellett haladtak a középmezőnyben a fiúk, a finishre azonban Borhi megtudott indulni és az utolsó métereknek hála megcsípte a dobogó alsó fokát. Czuffer Attila nagyon erős utazó tempót diktálva zárt az 5. helyen, aminek ő is örülhetett.

A verseny utolsó TFSE érdekeltségű száma a K2 1000 méteres döntő volt amire már nagyon fáradtan érkeztek meg a fiúk. A tovább erősödő hullámok és a szembeszél közel 30%-os időbeli romlást eredményeztek, ami fizikálisan hatalmas igénybevételt jelentett. De nem úgy a mi párosunknak… A srácok megmakacsolták magukat, fittyet hánytak a körülményekre és az egész futamban biztosan őrizték második helyüket, amivel megszerezték a negyedik TFSE érmet (4 számban 4 medál).

Összességében tehát újabb sikeres hétvégét zártak a mieink, 4 számban 4 éremmel, szuper egyéni és páros teljesítményeket nyújtva!

A következő megmérettetés Czuffer Attila számára ezen a hétvégén lesz Szolnokon. 24 éves kiválóságunk az Egyetemista OB-n áll majd rajthoz 5 számban. Borhi Mihály legközelebb majd augusztus végén versenyezhet a Felnőtt Országos Bajnokságon.

Gratulálunk fiúk, így tovább!