Kosárlabda Női NBI/A

4. érkező – Sha Carter

Név: Quionche Collianna Laneshay Carter – Sha Carter
Életkor: 22 év
Magasság: 183 cm
Poszt: 4
Mezszám: #4

Fiatal légióssal bővül NB I. A-s kosarasaink kerete Sha Carter személyében. A 22 éves, 183 cm magas amerikai játékos az FGCU-tól (Florida Gulf Coast University) érkezik hozzánk.

A pontgyárosként ismert Carter 13 évesen kezdett el versenyszerűen kosárlabdázni. Számos rekord fűződik a nevéhez, melyeket már az egyetem előtt is szorgosan gyűjtögetett. Középiskolás évei során kipróbálta magát atlétikában és labdarúgásban, de mindig a kosárlabda volt számára az első.

Egyetemi karrierjét a Walsh University kötelékében kezdte meg Ohióban, ahol 4 éven át volt a csapat meghatározó játékosa. Rekordot döntve ért el 2116 pontig, 29 alkalommal jutott dupla-dupláig, 47 mérkőzésen tudott 20+ pontot dobni.

A 2022/23-as szezonban erősebb csapatnál is kipróbálhatta magát, miután transzferált Divízió 1-es FGCU egyetemre. A floridai egyetemmel eljutottak a March Madness néven ismert rájátszásig, ahol az első körben 12. kiemeltként tudták legyőzni az 5. helyen kiemelt Washingtont.

Utolsó egyetemi évében átlagosan 14.1 pontot dobott, 6.2 lepattanót szedett és ami talán a legkiemelkedőbb, 59.2%-os mezőnymutatóval zárt.

2023 tavaszán befejeződött számára az egyetemi időszak, amit az alábbi kimagasló statisztikákkal hagyott maga mögött:
2636 pont
1124 lepattanó
388 assziszt
279 labdaszerzés
63 kiosztott blokk
Néhány kiemelkedő díja, kitüntetése:
G-MAC Player of the Year

First-Team All-G-MAC

G-MAC All-Defense Team

Midwest Region Player of the Year

D2CCA First Team All-Region

D2CCA First-Team All-American

A kosárlabda mellett is kifejezetten aktív újoncunk, hiszen pszichológiából és kriminológiából diplomázott, távlati terveiben pedig az szerepel, hogy egy napon nyomozóvá váljon.

Carter a legutóbbi idény egyik ikonikus sikerét követően az ESPN-nek adott nyilatkozatot:

Isten hozott nálunk, Sha! Sok szerencsét kívánunk első profi évedhez!