Női NBI Röplabda

A fejlődés titka

A TFSE női röplabda csapatának ,,örökmozgó’’ liberójával Boller Annával készítettünk interjút, amiben napi rutinjáról, az elmúlt szezonról és remek teljesítményének titkáról kérdeztük:

  • Remek szezont futott csapatunk, amiben neked is nagy érdemeid vannak. Hogyan értékeled ezt a ,,csonka” szezont?

Úgy gondolom, hogy a kisebb hullámvölgyek ellenére összességében nagyon eredményes szezonon vagyunk túl, amire a későbbiekben lehet építkezni. Természetesen csalódott vagyok, hogy így lett vége ennek a bajnokságnak, mert minden erőnkkel azon voltunk, hogy megszerezzük a harmadik helyet, és szerintem ez sikerült is volna. De nem érdemes ezen bánkódni, hanem meg kell próbálni a lehető legtöbbet kihozni jelen helyzetből. Szerintem hosszú távon ennek a kényszerpihenőnek pozitív hozadékai is lehetnek, hiszen a csapatunkra jellemző, hogy az átlagos hétköznapokon legtöbbünk nagyon elfoglalt, de most végre mindenkinek van ideje többet pihenni, kicsit kiszakadni a mindennapos egyetem/munka-magánélet-röplabda körforgásból, az életének olyan területeire koncentrálni, amire eddig kevésbé volt lehetősége, és így a szünet végére kialakulhat egy olyan labdaéhség, ami extra motivációt és lelkesedést hozhat a következő szezonra, és mindenki újult erővel állhat majd neki a munkának.

  • Sikerült már kialakítani a napi rutint ebben a kellemetlen helyzetben? (edzés, mindennapok)

Igazából a napi rutinom nem változott jelentős mértékben a koronavírus előtti időkhöz képest, mivel ebben a félévben szinte egyáltalán nem kellett bejárnom az egyetemre, így napközben eddig is szinte ugyanazokat a tevékenységeket végeztem, mint mostanában (tanulás, szakdolgozat írás, háztartási teendők stb.) és amúgy is szeretek itthon lenni, tehát nem kellett túl sok idő az új helyzethez való alkalmazkodáshoz. Természetesen a labdás edzések, a meccsek, illetve a közösség hiányzik, de próbálom pozitívan felfogni a helyzetet: több időm van most minden másra, a heti edzésszám meglétéről Bence és Marci változatos edzéstervvel gondoskodik, és szerencsére még ki lehet menni a szabadba sétálni vagy futni, így nincs okom panaszra és nagyon ritkán unatkozom.

  • A bajnokság során sokszor a legjobb liberók közt szerepelt a neved, mi volt a kiváló teljesítmény megtartásának titka?

Az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy Leon bizalmat szavazott nekem és végig támogatott a szezon során, amit ezúton is köszönök neki. Ezen felül az edzéseken minden adott volt a szükséges munka elvégzéséhez és a fejlődéshez egyaránt, sok lehetőség volt plusz gyakorlásra délelőtt, illetve edzések után, Bence remek erőnléti edzéseinek köszönhetően fizikailag nagyon jó formában éreztem magam, Marci pedig sokat segített a regenerációban. A teljesítményemmel nem vagyok azért igazán elégedett, úgy érzem, hogy még több van bennem és ebben a szezonban vagy a nyitásfogadás vagy a mezőny ment jól, de együtt a kettő ritkán, így mindent meg fogok tenni azért, hogy ebben fejlődjek, és még jobb teljesítménnyel tudjam segíteni a csapatot.

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!