Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

31 ponttal kaptunk ki Miskolcon!

Női kosárlabdázóink szerda este a DVTK Arénában léptek pályára a borsodiak ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az első negyedben egyenrangú felei voltunk a házigazdának, a pont nélküli második etapunk azonban megpecsételte a sorsunkat és végül nagy vereségbe szaladtunk, ezzel nem jutottunk tovább.

A nemzetisport.hu így foglalta össze a mérkőzést:

A Győr, a Sopron és a Vasas már korábban biztosította a helyét a négyes döntőben, hozzájuk csatlakozott most a DVTK, amely – az előzetes esélytalolgatásoknak megfelelően – magabiztos játékkal verte meg a TFSE-MTK-t. Pedig az elején egyáltalán nem tűnt úgy, hogy sima lesz a meccs, a felek ugyanis fej fej mellett haladtak – így az első negyed végén csak egyetlen ponttal vezetett a hazai csapat.

A második negyedben azonban minden megváltozott, és egy magyar pályákon ritkán látott dolog is történt: a DVTK úgy nyerte meg a negyedet, hogy ellenfele egyetlen pontot sem szerzett, a diósgyőriek 22–0-val abszolválták a játékrészt. 

Innentől kezdve pedig már nem volt kétséges, melyik csapat jut tovább, bár a harmadik negyedben az MTK valamit kozmetikázott a hátrányán. Végül 85–54-re nyert a DVTK, és készülhet a négyes döntőre, ahol a házigazda Győr ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

NŐI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
DVTK HUN-THERM–TFSE-MTK 85–54 (17–16, 22–0, 22–27, 24–11)
Miskolc, 1200 néző. V: Goda, Fodor, Horváth Cs. 
DVTK: Aho N., KÁNYÁSI 13/9, Charles 7, M. Jovanovics 10/6, A. TADIC 19. Csere: Lelik 9/9, GARBIN 17/6, Tenyér 4, Aho T. 3, Oláh F. 3/3, Fárbás, Vég-Dudás. Edző: Völgyi Péter
TFSE-MTK: Dúl T. 8/6, CARTER 13/9, Baa 5/3, SZABÓ F. 13/6, Czinano 4. Csere: Németh A. 2, Pusztai, Burján 6/3, Király 3/3, Vígh B. Edző: Hegedűs Péter

MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter: – A bajnokságban két szoros mérkőzést játszottunk a TFSE ellen, örülök annak, hogy ez a meccs jóval lazábbra sikerült. A nagyobb különbségű győzelmünket annak köszönhetjük, hogy a második negyedben támadásban és védekezésben is ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre. Most lesz egy szusszanásnyi időnk, utána a Győr elleni kupaelődöntő következik, amelynek más lesz a tétje, mint volt a múlt szombati bajnokinak. Másik meccs lesz, más rotációval játszunk majd mi is.
Hegedűs Péter: – A játék minden elemében felülmúlt minket a DVTK. Nem kezdtük rosszul a meccset, de a második negyedben volt egy olyan gát, amit nem tudtunk áttörni, illetve időkéréssel megtörni a Diósgyőr lendületét, nem sikerült egyetlen pontot sem szerezni. A harmadik negyedben viszont 27 pontig jutottunk, arra kell választ találni, hogy mi okozhatta ezt a nagy különbséget.

A bajnoki folytatás jövő hétvégén következik számunkra, amikor a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját vívjuk majd a Cegléddel szemben idegenben.

Fotó: dvtk.eu