Kosárlabda Női NBI/A

3 hét szünet után újra tétmeccs

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk ezen a hétvégén a 6. helyen álló Vasas Akadémia otthonában játszik bajnoki mérkőzést. Biztató hír lehet, hogy új légióssal, illetve a sérüléséből visszatérő Németh Almával kiegészülve hangolódunk a hazai csarnokunktól légvonalban mindössze 650 méterre lévő Pasaréti Sportcentrumban való szereplésre.

A Vasas 4 győzelem mellett 5 vereséget jegyez, legutóbbi három találkozóján (Cegléd, BEAC, PINKK) rendre sikerrel zárt Milos Pavlovic gárdája. Ami minket illet, 10. helyen állunk, 2 győzelem és 8 vereség mellett. Első 10 mérkőzésünkön 7 alkalommal is otthon játszottunk, mostantól viszont 6 meccses idegenbeli sorozat vár ránk. Az idei szezonban még kiélezettebb a középmezőny, mint korábban, éppen ezért minden találkozó óriási súllyal bír a Magyar Kupa szereplést, illetve a rájátszásba való kerülést illetően.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, mi állunk jobban. Feljutásunk óta 6 alkalommal találkoztunk a piros-kékekkel, ezeken 5 győzelem és 1 vereség a mutatónk. Legutóbb 66–66-os döntetlennel ért véget a rendes játékidő, akkor a hosszabbításnak a vasasosok örülhettek. Idegenben eddig 3-ból 3-szor mi bizonyultunk jobbnak.

A találkozót megelőzően Németh Almával beszélgettünk:

Eddigi összecsapásaink rendre izgalmasak és látványosak voltak, gyaníthatóan ezúttal sem alakul másként. Ezért is érdemes kilátogatni szombat este a Városmajor szomszédságában található Pasaréti Sportcentrumba, ahol 18 órától lépnek pályára a lányok.

2022.12.03. 18:00
Vasas Akadémia – TFSE-MTK
Játékvezetők: Nagy Viktor, Földesi Ádám, Rózsavölgyi Alexandra

Hajrá, TFSE-MTK!