Kosárlabda Női NBI/A

21 pontos, magabiztos győzelem a Cegléd otthonában!

NBI/A-s női kosárlabdázóink megszakítva a rossz sorozatot, magabiztosan és végig vezetve nyerték meg az idegenbeli találkozót a VBW CEKK Cegléd ellen! Már a meccs elején jól kezdtek a lányok, Dúl Panka klasszis teljesítménnyel vette hátára a csapatot. A hazai alakulat nem adta olcsón a győzelmet és többször felzárkóztak, azonban már az első negyedben sikerült 12 pontos előnyre szert tenni.

A második etapban is 10 egység fölött tudtuk tartani az előnyt, majd a hajrába fordulva visszajött a Cegléd 10-re. Magyar Bianka időkérése után viszont ismét elléptünk 15-tel! A félidő végéhez közeledve még egy távoli kísérletre volt ideje a sárga-kék riválisnak, így 38-50-es állással vonultak a nagyszünetre a csapatok. Lányaink győzni akarásának és kitartásának köszönhetően ugyan ott folytatódott a küzdelem, ahol abbamaradt. Igaz a második félidő nem hozott annyi pontot, mint az első, de így is sikerült mind a két negyedet megnyerni.

A haramdik etapban 7 ponttal szereztünk többet, ekkor már 50-69 szerepelt az eredményjelzőn! A végjáték sem hozott több szerencsét a hazai gárdának, sőt sikerült 20 egységre növelni a különbséget. Az utolsó szó jogán még Turi Eszter állt a büntetővonalra és tette fel a pontot az i-re, ezzel kialakítva a 60-81-es végeredményt.

VBW CEKK CEGLÉD – TFSE-MTK 60-81 (15-27, 23-23, 12-19, 10-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 16. forduló
Albertirsa, Sportcsarnok
Nyilas István, Jakab László Imre, Gruber Nikolett Lilla (Schäffer Béla Róbert)

VBW CEKK Cegléd: Horváth 2, Cooper 15/6, Szerelem-Kobolák 5/3,Williams 17/3, Laufer 11/6. Csere: Szabó 2, Rakita 8, Viszmeg, Szirony.

TFSE-MTK: Theodoreán 11/3, Németh 3, Manis 14, Dúl P. 19/3, Dúl T. 9/3. Csere: Szeitl, Pusztai 8, Turi 1, Hegedűs 6, Marshall 5, Burján, Király 5/3.

Az összecsapást követően Magyar Bianka vezetőedzőnk rámutatott, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét és kiemelte, külön öröm, hogy az összes játékos pályára lépett:

„Folyamatosan keményen edzünk, úgyhogy nagyon hiányzott már nekünk egy sikerélmény. Egy másodpercig sem forgott veszélyben, hogy megnyerjük ezt a meccset, és annak külön örülök, hogy ebből a sikerből mindenki ki tudta venni a részét, mindenki hozzá tudott tenni valamit.”

Dúl Panka, aki a mérkőzés legjobbja lett, így értékelt a győzelem után:

„Nagyon jó meccs volt szerintem, nagyon érett ez a győzelem, mert egy nagyon nagy hullámvölgyön vagyunk túl. Úgy érzem, végig a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, de erre van szükségünk a folytatásban is. Remélem, ebből a meccsből kellő erőt tudunk meríteni majd a következő mérkőzésekre is.”

A lányok ezzel negyedik diadalukat ünnepelhették a lefújás után. Következő találkozójukra január 21-én kerül sor hazai környezetben a BEAC ellen, aki 102-64-re győzte le a PINKK-et és vetett véget a december óta tartó rossz szériának.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!