Férfi NBII Kézilabda

2022/23-as kerethirdetés – NBII férfi kézilabda

Most hétvégén rajtol az NBII-es kézilabda bajnokság, melynek rajtjára Datzuk Péter fiai már gőzerővel készülnek augusztus eleje óta.

Az előző szezon nem indult túl jól, sokáig stagnált a csapat teljesítménye, azonban a tavaszi időszakban a fiúk rendre megmutatták, hogy igenis számolni kell velük, és nagy felzárkózást követően végül a 9. helyen zártak.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az új idény új lehetőségeket is hoz, ráadásul jelentős változáson ment keresztül a csapat. A felsőbb osztály (NBI/B) létszámát szűkítették, így ott nem lesz Kelet-Nyugat csoport. Ennek hatásai miatt a tavalyinál erősebb bajnoksága kell készülnünk. Ennek fényében érkeztek az új játékosok, akik személyében több korábbi korosztályos válogatott erősíti a keretünket.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Szélsők:

Bernáth Bance – jobbszélső
Bohuniczky Bátor – balszélső
Karniczki Márk – balszélső/irányító
Punyi Patrik – szélső
Varga Márton – jobbszélső


Átlővők:

Madár Balázs – jobbátlövő
Racskó Ádám – átlövő
Pócs Zoltán – átlövő


Irányító:

Regős Bendegúz – irányító/szélső


Beálló:

Györfi Ádám

Érkezők (korábbi egyesület):

Bognár Máté – balátlövő (Budakalász)
Bódy Botond – kapus (FTC)
Farkas Domonkos – átlövő (Gödöllő)
Farkas Bence – beálló (Szigetszentmiklós)
Marx Dominik – beálló (Tatai AC)
Musztács Dániel – balátlövő (Salgótarjáni SKC)
Németh Tibor – irányító/szélső (Békéscsaba KSE)
Szabó Máté – irányító/átlövő (Orosháza)
Szerdahelyi Gergő – kapus (Budai Farkasok)

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Datzuk Péter edzői nyilatkozata a szezonkezdés előtt:
„A tavalyi év tanulságait elemezve arra jutottunk, hogy igyekszünk egy erősebb keretet összeállítani erre az évre. Miután a kézilabda NBI/B csoport átalakult, ezért ellenfeleink szintén erősödtek. Ugye mi 23 év alattiakban gondolkodhatunk csak, ez ismét hátrány, de sikerült több korábbi korosztályos válogatottal erősödnünk, így bizakodva várjuk a bajnoki mérkőzéseket. Cél a bajnokság első felében végezni. Idén is a fiatalságunkra, erőnlétünkre, gyorsaságunkra és vagányságunkra fogunk építeni!”

Az idei szezon első fordulójában az Üllő alakulatát fogadjuk hazai pályán. Ismerős lesz az ellenfél, mert az előző kiírásban is találkoztunk velük, akkor vendégként 29:30-ra, majd hazai pályán 33:29-re diadalmaskodtak. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és mint feljebb is olvasható, sok változás történt a keretben. Reményeink szerint az első találkozó hasonlóan gólgazdag lesz, de a mi javunkra!

Hajrá srácok, hajrá TF!