Női NBI Röplabda

111 perc kőkemény csapatmunka

Női röplabda csapatunk az NB I hétvégi fordulójában kiélezett mérkőzésen győzte le a MÁV Előre-BERICAP (Székesfehérvár) alakulatát. A játékidő majd 2 órán át tartott, és nem kevés izgalmat okozott! Leonidas Gaitanakis távozását követően 24 órája volt a csapatnak felkészülni a találkozóra. A szövetség hatályos rendelkezése értelmében a csapatkapitány, Poór Alexandra látott el minden edzői kötelezettséget a mérkőzésen.

A találkozó első játszmáját könnyedén nyerték lányaink 25-12 arányban. Ebben a szettben érződött csapatunkon az elszántság, az ellenfélen pedig a hosszú kihagyás. Ezután feléledt a vendég alakulat és megnyert egy szoros szettet 23-25-re. A Székesfehérvári csapat a szezon előtt célként tűzte ki az extraliágba törénő feljutást, tehát számukra is kiemelten fontosnak bizonyult a szombati mérkőzés.

Csapatunk maximális elszántságáról a következő szettben tett tanúbizonyságot, ugyanis a játékrész elején újra a fehérváriak vezettek, mégis megfordították az eredményt, és 3 pontos különbséggel 25-22-re megnyerték a 3. szettet. Ezt követően egalizált a vendég gárda az egyik legkiélezettebb játszma során 24-26 arányban, így 2:2-re módosították az eredményt. Következhetett a döntő játszma!

Az 5. szettet a csapatok fej-fej mellett kezdték, ezután a helyzeteket maximálisan kihasználva a mieink bizonyultak jobbnak, megnyerve 15-9-re a finálét.

TFSE – MÁV Előre Bericap 3:2 (12, –23, 22, –24, 9)

Győri út, zárt kapuk mögött. V: Kiss Z., Sántosi.
TFSE: Nagy V. 8, Kriegel 2, Araújo 27, Török P. 8, Halla G. 17, Radomszki 15. Csere: Boller, Villányi (liberók), Kökény N. 4.
MÁV ELŐRE: Durdanovics 15, Hackl 4, Kiss A. 11, Sebestyén 14, Haase 10, Ancsin K. 3. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Borostyán, Sólyom, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

A csapat legtöbb pontját Debi szerezte, így ezúttal őt illeti az MVP cím.