Férfi MEFOB Kosárlabda

105 pontot zúdítottunk a riválisra!

A férfi MEFOB kosárlabda bajnokság nyugati csoportjában a féltávon túl több csapat is harcban van még az alapszakasz elsőségért. Legnagyobb örömünkre kék-fehér fiaink kiemelkedő produkciója fordulók óta az első helyen tart minket, azonban a verseny még egyáltalán nem lefutott.

A legutóbbi forduló rangadója egyértelműen a szinte azonos mutatóval rendelkező Közgáz SC és DSK – TFSE ütközet volt, amit a csak Corvinusként emlegetett hazaiak otthonában, a Lónyay Református Gimnáziumban rendeztek hétfő este (01.30.). A felek alaposan ismerték egymást, javarészt az NBI Piros csoportjából, illetve néhányan az NBI/A és az U20-as bajnokság mezőnyéből. Emellett közös kapcsolódási pont lehet a 2022-es lengyelországi EUG is, ahol a két csapat legendás edzői, Boros Zoltán (TFSE) és Vladár Csaba (Corvinus) együtt vezették a TFSE-Corvinus alkotta 14. helyen záró küldöttséget. Abból a csapatból számos játékos brillírozott a keretünkben tegnap este, ahogyan a házigazda keretében is jelen volt a legfőbb húzóember, Komma László személyében.

Ami a mutatott játékunkat illeti, pontosak és fegyelmezettek tudtunk lenni a találkozó fontosabb szakaszaiban. Ezt hűen tükrözi eladott és szerzett labdáink aránya a Corvinushoz képest, előbbi 16–10, utóbbi pedig 8–13 lett a javunkra. A lepattanó csatát megnyerték a több magasemberrel felálló hazaiak, ugyanakkor több hibájuk és faultjuk megbosszulta magát, pláne úgy, hogy nálunk többen is legszebb fényükben ragyogtak, brilliáns megoldásokkal szórakoztatva a kilátogató közönséget.

Az első negyed adok-kapokkal indult, eleinte mi ragadtuk magunkhoz az irányítást, majd a hazaiak percei következtek. A negyed végére beindult a TF-es „nagyüzem” Mester, Kelenföldi és Polgárdy jóvoltából, így 18–26-tal mehettünk pihenőre. A második etap feléig közelebb férkőzött a Corvinus, a félidei hajrára fordulva vezetést is át tudták venni. Nem sokáig játszottunk hátrányban, ugyanis a negyedben 11 pontot dobó Polgárdy, illetve Kelenföldi és Cohill ismét előnyhöz repítettek bennünket, 43–50-el vonulhattunk a nagyszünetre.

A harmadik negyedben nyújtottuk a legdominánsabb teljesítményt. Védekezésünk olyannyira összeállt, hogy mindösszesen 13 pontot engedtünk az ellenfélnek, míg mi 33-at jegyezhettünk. Kelenföldi Domonkos egymaga 12 pontot vállalt ebből, két sikeres triplát is köztük tudva. Mellette Mester Márk kezdett pontgyártásba, ő 9 egységig jutott ebben a 10 percben. A záró akkord szomorúan és ijesztően kezdődött számunkra. Polgárdy Ádámot a gyűrű alatt faultolták, melyet követően combjához kapva zuhant földre domináns játékosunk. Dermedt csend uralkodott a csarnokban, ahol legbelül mindenki abban bízott, hogy nem súlyos a sérülés, Ádámot ezután kényszerűen le kellett cserélni. A játék folytatódott, azonban fölényünk és lendületünk megtorpant. Nem úgy az ellenfélé…

A házigazda 25 pontos hátrányból (58–83) 7 perc alatt zárkózott fel 7 egységnyire (83–90). Bő két perc volt ekkor még hátra az újra nyíltabbá váló összecsapásból, amikor egy időkérést követően újra magunkra találtunk. A hazaiak edzője legendás instrukciójával – „egy láb, két kéz” – próbálta tüzelni sajátjait, de ez ekkorra már késő volt. Mester, Herló és Kelenföldi révén feltettük az i-re a pontot és 100 pont felé jutva arattunk keserédes diadalt a Lónyayban. Szomorúságunk hátterében Polgárdy Ádám valószínűsíthető sérülése áll, aminek részleteiről még nincsenek biztos információnk.

Játékosaink így szerepeltek tegnap este:

Forrás: MKOSZ

Újabb sikerünkkel uraljuk az egyetemi bajnokság nyugati csoportját. Következő ellenfelünk az utolsó helyen álló, nyeretlen Veszprém lesz. Utánuk a szintén riválisnak minősülő Mosonmagyaróvár UNI-Győr fogad bennünket, akikkel szemben van mit törlesztenünk, hiszen egyetlen vereségünket ellenük szereztük.

Forrás: MKOSZ

Polgárdy Ádámnak ezúton is jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk, a csapatnak pedig továbbra is sok sikert!